Суспільство

В ніч на 27 серпня у Житомирській області протиповітряна оборона працювала по ворожих цілях

27 August 2024, 10:05

У ніч на 27 серпня 2024 року радіотехнічними військами Повітряних Сил виявлено та супроводжено 91 засіб повітряного нападу противника, збито 5 крилатих ракет та 60 ударних БпЛА.

Про це близько 10-ї години 27 серпня повідомив командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук.

Цієї ночі окупанти завдали удару по Україні ракетами різних типів та ударними БпЛА:

3 аеробалістичними ракетами Х-47М2 «Кинджал» (з літаків МіГ-31К із повітряного простору Ліпецької обл. – рф);

балістичною ракетою «Іскандер-М» (із Криму);

крилатою ракетою «Іскандер-К» (із Воронезької обл. – рф);

5 крилатими ракетами Х-101 (з бомбардувальників Ту-95МС із повітряного простору Волгоградської обл. – рф);

81 ударним БпЛА типу «Shahed» (із Єйська та Курської обл. – рф).

Станом на 9:00 в результаті бойової роботи протиповітряною обороною збито:

5 крилатих ракет Х-101;

60 ударних БпЛА типу «Shahed-131/136»

«Десять ворожих безпілотників локаційно втрачені (імовірно впали) на території України, один перетнув кордон із білоруссю, ще близько десяти знаходяться в повітряному просторі України. Бойова робота триває! До відбиття повітряного нападу противника залучено авіацію, зенітні ракетні підрозділи, засоби РЕБ та мобільні вогневі групи Сил оборони України», - йдеться у повідомленні.

Бойова робота велась у більшості регіонів країни: у Київській, Хмельницькій, Рівненській, Вінницькій, Черкаській, Херсонській, Миколаївській, Запорізькій, Хмельницькій, Харківській, Дніпропетровській, Полтавській, Житомирській, Сумській, Чернігівській та Кіровоградській областях.

Зауважимо, що під час ранкової атаки 26 серпня росія запустила 127 ракет та 109 ударних БпЛА, в результаті протиповітряного бою було збито 201 повітряну ціль – 102 ракети та 99 ударних БпЛА.

Нагадаємо, у Житомирі внаслідок ранкового обстрілу 26 серпня було відсутнє електропостачання та припинене водопостачання. Після відбою повітряної тривоги, який був близько 13:00, «Житомирводоканал» підключили до генераторів, після 15:00 було відновлене енергоживлення на водопровідній насосній станції другого підйому і водоканал почав підключення станції до мережі. У вечірньому зверненні мер розповів, що більша частина Житомира ще залишається без світла, електротранспорт 27 серпня ходити не буде.

Як повідомляв Житомир.info, 26 серпня 2024 року збройні сили рф атакували Житомирську область ракетами та безпілотниками типу «шахед»: ворог заподіяв удар по цивільній інфраструктурі та мирних жителях, унаслідок атаки сталося загоряння трьох житлових будинків, відомо про одну загиблу жінку та трьох поранених людей.

За інформацією прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, під час масованої атаки 26 серпня постраждали 15 областей України, росіяни били по енергетичній інфраструктурі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ППО шахед Shahed БпЛА ракета Повітряні сили Олещук 
Матеріали по темі