Суспільство

Житомирські екологи нарахували понад 26 млн грн збитків довкіллю від влучання російських безпілотників

27 August 2024, 14:12

Екологи розрахували суму збитків довкіллю від влучання ворожих безпілотників у Житомирській області 14 серпня.

Про це 27 серпня повідомляє пресслужба Державної екологічної інспекції Поліського округу.

«19 серпня 2024 року екоінспектори виїжджали на місце влучання ворожого дрону-камікадзе в нежитлові будівлі на території Житомирщини, яке сталось у ніч на 14 серпня, з метою обстеження пошкодженої земельної ділянки та встановлення факту засмічення території внаслідок часткового руйнування та пошкодження будівель», - йдеться в повідомленні.

Наразі фахівці ДЕІ Поліського округу вже провели розрахунок розміру шкоди, яка була завдана довкіллю.

«Розмір шкоди, завданої довкіллю внаслідок засмічення земель відходами руйнації, склав 26 316 900 мільйонів гривень. Матеріали Інспекцією будуть передані до Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, органів прокуратури, правоохоронних структур для внесення інформації до реєстру військових злочинів, вчинених росією проти довкілля та формування механізму отримання репарацій з країни-агресора у рамках відкритих кримінальних проваджень за статтями 441 «Екоцид» та 438 – «Порушення законів та звичаїв війни» ККУ», – повідомив начальник Державної екологічної інспекції Поліського округу Євгеній Медведовський.

Нагадаємо, вночі 14 серпня ворог знов атакував Житомирщину дронами-камікадзе. Під удар потрапив один з інфраструктурних об'єктів. Завдяки ефективній роботі сил протиповітряної оборони області було знищено 3 дрони-камікадзе типу Шахед /Герань. Уламками пошкоджено приватні будівлі. Жертв та постраждалих не було. Того ж дня рятувальники ліквідовували наслідки нічної атаки росії на Житомирську область, а влада Звягельської громади показала наслідки нічного ворожого обстрілу.

Як повідомляв Житомир.info, у ніч на 26 липня 2024 року російські дрони атакували Житомирську область, були пошкоджені об’єкти цивільної інфраструктури та енергетики.
Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: обстріл збитки безпілотник війна еколог ДЕІ Звягель Медведовський  
Матеріали по темі