Влада

МОН запустило всеукраїнське опитування про реальний стан освіти

27 August 2024, 18:39

Міністерство освіти і науки розпочало масштабне опитування, яке допоможе отримати від викладачів, батьків та дітей інформацію про реальний стан освіти.

Про це 27 серпня 2024 року повідомила пресслужба МОН.

«Основа ефективних управлінських рішень – це якісні дані. Важливо, щоб уряд й освітяни були в одній системі координат. Саме тому запускаємо національне опитування для батьків, дітей і вчителів, щоб дізнатися фідбек про систему освіти. Опитування допоможе отримати якісну інформацію про те, що відбувається у сфері освіти, пріоритезувати наші дії та спланувати наступний рік роботи», - заявив віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Для кожного українця опитування – це можливість поділитися власною думкою про проблеми в системі освіти, які потребують першочергового розв’язання. А також оцінити, наскільки ви задоволені якістю навчання. Участь в опитуванні можуть взяти:

батьки дітей дошкільного віку;

школярі та їхні батьки;

студенти профтехів і їхні батьки;

студенти закладів вищої освіти та їхні батьки;

усі інші дорослі українці.

Опитування триватиме 10 днів. Долучитися й допоможіть визначити пріоритетні зміни в українській освіті можна ТУТ.

Опитування проводить Міносвіти спільно з Мінцифрою за підтримки проєкту EU4DigitalUA, що фінансується Європейським Союзом і впроваджується Міжнародним та іберо-американським фондом адміністративної і державної політики (FIIAPP).

Нагадаємо, з 16 по 25 травня 2023 року тривало загальнодержавне моніторингове дослідження якості освіти, в якому взяли участь 226 шестикласників та 225 восьмикласників із 10 закладів загальної середньої освіти Житомирської області. За оприлюдненими в серпні результатами моніторингу, понад 50% учнів, які навчалися у 6 та 8 класах, набрали від 15% до 50% тестових балів зі 100% можливих.

Як повідомляв Житомир.info, за результатами І кварталу 2024 року середньомісячна заробітна плата в освіті є найнижчою з усіх видів економічної діяльності в Україні.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: МОН опитування освіта навчання Федоров 
Матеріали по темі