Влада

У житомирській філармонії провели захід пам'яті загиблих захисників, рідним вручали нагороди і подяки

29 August 2024, 09:32

У філармонії імені Святослава Ріхтера 28 серпня відбувся захід пам'яті наших Героїв – захисників України, які віддали своє життя за нас, за Незалежність України.

Про це повідомив начальник ОВА Віталій Бунечко.

«Під час заходу подякував та низько вклонився матерям полеглих захисників, які не дивлячись на втрату продовжують допомагати сім'ям наших воїнів та підтримують Збройні сили України. Ми проводимо захід пам'яті – «Час не лікує» – вже ввосьме. Адже усі живі, мають пам'ятати, що віддали заради нас наші захисники. Цей день поєднує у собі невимовний біль від втрат першого року підступного нападу росії на Україну. І рік за роком масштаб їх злочинів збільшується. Іловайськ, Дебальцеве, а зараз ще Маріуполь, Бахмут та інші міста-герої, навіки закарбовані в новітній історії України, як приклад героїзму та неосяжної любові до рідної країни її найкращих синів та доньок. Символом цього дня є соняшник, адже багато наших захисників загинули у 2014 році серед соняшникових полів українського Донбасу», - йдеться у повідомленні.

Пресслужба облради повідомила, що у зазначеному заході брали участь перший заступник голови Житомирської обласної ради Олег Дзюбенко та голова Житомирської обласної ради Володимир Федоренко, який нині служить у лавах ЗСУ.

«Під час заходу маму загиблого Героя, заступницю керівника відокремленого підрозділу "Об'єднання матерів і дружин Захисників України" у Житомирській області Світлану Порозінську було нагороджено відзнакою Житомирської обласної ради "Честь і слава Житомирщини». Також дружини та матері загиблих Героїв отримали подяки від Житомирської обласної ради», - зазначається у повідомленні.

Нагадаємо, у Житомирі на майдані Корольова 29 серпня, у День пам’яті захисників України відкриють «Алею Героїв».

Як повідомляв Житомир.info, в 2019 році в Україні вперше відзначали День пам'яті військовослужбовців, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України: указ про День пам`яті захисників 28 серпня підписав президент Володимир Зеленський.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: День пам'яті військовий загиблий філармонія ОВА Бунечко облрада Федоренко  
Матеріали по темі