Влада

У День пам'яті захисників України президент вручив орден «Золота Зірка» рідним загиблого житомирянина Віктора Кучука

30 August 2024, 12:55

У День пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, президент Володимир Зеленський зустрівся з рідними Героїв України та вручив 16 орденів «Золота Зірка» і 22 сертифікати на квартири.

Про це 29 серпня 2024 року повідомляє пресслужба президента.

Зокрема, найвищою державною нагородою відзначений житомирянин Віктор Кучук, який загинув минулого року.

«Солдат Віктор Кучук. На позиціях під повним вогневим контролем ворога, куди дронами доправляли лише воду й акумулятори для радіостанцій, сім діб тримав оборону: особисто знищив 23 російських окупантів і дві одиниці броньованої техніки. Торік 18 липня вів групу на штурм ворожих позицій, унаслідок удару артилерії зазнав множинних поранень. Віктор Кучук загинув, але встиг віддати групі наказ організувати зачистку окопу», - йдеться у повідомленні.

Фото з сайту президента

Про найвищу державну нагороду повідомила та зустріч мера з мамою загиблого Героя 30 серпня і Житомирська міська рада.

«Віктор Кучук пішов добровольцем на війну у перші дні повномасштабної. Попри важкі поранення щоразу повертався до побратимів. «Не можу, мамо, лишатися вдома. Потрібно боронити свою землю», - згадує слова сина Ірина Анатоліївна. У липні 2023 року воїн Віктор Кучук повернувся додому на щиті… Бійці підрозділу, де служив Захисник, звернулися із проханням присвоїти Віктору звання Героя України з удостоєнням ордену «Золота Зірка». «Він не був кадровим військовим… Будівельником був… А 24 лютого подзвонив і сказав: мамо, я йду…». Вічна слава Герою! Вічна пам’ять Захиснику», - пише міська рада.

Зауважимо, що 6 травня 2024 року президент підписав указ про присвоєння звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» Кучуку Віктору Васильовичу – солдату (посмертно).

Як повідомляв Житомир.info, 24 липня 2023 року у Житомирі прощалися із Віктором Кучуком, який героїчно загинув 18 липня на східному напрямку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Герой України президент. указа Кучук нагорода  
Матеріали по темі