Місто

Новий навчальний рік у Житомирі: скільки дітей піде у 1 клас, чи в усіх ліцеях є укриття та генератори

30 August 2024, 16:23

30 серпня у Житомирі відбувалася 33-тя щорічна міська педагогічна конференція «Сьогодні заради майбутнього». Журналістам Житомир.info розповіли, що цього навчального року у ліцеях Житомирської громади буде близько 30 тисяч учнів, а до перших класів піде менше учнів, ніж у 2023 році.

«Я вам скажу чесно, в порівнянні з минулим роком у нас на 500 учнів менше. На сьогодні – 2 200 першачків», – розповідає директор департаменту освіти Житомирської міської ради Валентин Арендарчук.

Також розповіли про те, як буде здійснюватись навчання у ліцеях, в яких немає власних укриттів.

«Ті, які не мають власних укриттів, чекають на їх будівництво. Наприклад, ліцей №8, там іде будівництво великого укриття, це відкритий простір на розі вулиць Східна – Грушевського. У ліцеї № 15 вже закінчено будівництво, йде налагодження експлуатації. Будується велике укриття нового типу в ліцеї №7. Ті, які не мають укриття, наприклад, ліцей №3, вони використовують з домовленістю й угодою укриття Спасо-Преображенського собору на майдані Перемоги, а також укриття в дошкільного навчального закладу №38. Будуються у нас внутрішні укриття в ліцеї №4, а поки вони використовують укриття власне та костелу на Мальованці. Таким чином, якщо та чи інша школа не має укриття, то ми використовуємо найближчі в інших організаціях чи житлових будинків, як ліцей №35, для якого ми зробили ремонт в укритті підвального приміщення п'ятиповерхового будинку по вулиці Київській», – коментує Валентин Арендарчук.

Деякі навчальні заклади Житомира забезпечили генераторами.

«Зараз обговорюється питання щодо забезпечення генераторами. В першу чергу це наші котельні, щоб вони не були зупинені в роботі, а також і укриття. У деяких закладах у нас є генератори, в деяких треба ще забезпечити. Сьогодні у нас із дев'яти закладів, які з (автономними) котельнями, шість – забезпечені генераторами», – каже директор департаменту освіти.

Нагадаємо, у Житомирській громаді 90% учнів 2 вересня 2024 року розпочнуть навчання очно.

На якій стадії було будівництво укриттів у трьох ліцеях Житомира станом на середину літа – дивіться у сюжеті

Як повідомляв Житомир.info, станом на початок серпня 2024 року у закладах освіти Житомирської області були облаштовані 1224 укриття різного типу, що становило 94% від загальної кількості закладів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: освіта навчальний рік Арендарчук ліцей укриття генератор 
Матеріали по темі