Події

До суду за статтею про домашнє насильство передали справи чотирьох чоловіків з одного району Житомирської області

2 September 2024, 14:58

За домашнє насильство четверо жителів Звягельщини постануть перед судом: двоє чоловіків систематично кривдили своїх співмешканок, ще двоє – матір та бабусю.

Про це 2 вересня повідомив Звягельський районний відділ поліції.

«До поліції кілька разів зверталась 20-річна місцева жителька. Вона розповідала, що 23-річний співмешканець вибиває двері в будинку, забирає її речі, ображає та принижує. А житель Ярунської громади застосовував фізичну силу відносно співмешканки та провокував на конфліктні ситуації. 33-річний житель райцентру виганяв з оселі свою 73-річну бабусю, вимагав у неї гроші на алкоголь, всіляко обзивав та бив вікна в помешканні. А 85-річна жителька райцентру розповідала правоохоронцям про свого сина, який систематично її кривдив та влаштовував сварки», - йдеться у повідомленні.

Майже завжди агресори вчиняли протиправні дії, перебуваючи у стані сп’яніння. Кожного разу з ними працювали інспектори сектору протидії домашньому насильству, які проводили профілактичні бесіди, складали адміністративні протоколи та виносили термінові заборонні приписи. Дебошири навіть карались судом, проте продовжували ображати рідних.

За всіма фактами слідчі Звягельського райвідділу розпочали кримінальні провадження за ст. 126-1 (Домашнє насильство) ККУ. Всім агресорам оголосили про підозри вчиненні вказаних правопорушень. Нині обвинувальні акти скеровано до суду.

За чинним законодавством причетним за такі дії може загрожувати покарання від громадських робіт й аж до позбавлення волі на строк до 2 років.

Як повідомляв Житомир.info, у серпні 2024 року до суду передали справу 33-річного жителя Пулинської громади, який систематично кривдив рідну сестру.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: кривдник домашнє насильство поліція насильство Звягельський район 
Матеріали по темі