Події

За підрив греблі у селищі Житомирської області 25-річному чоловіку загрожує до 10 років тюрми

2 September 2024, 17:48

Поліція Житомирщини завершила розслідування вибуху на греблі: обвинуваченому загрожує до 10 років ув’язнення.

Про це 2 вересня повідомляє Бердичівський районний відділ поліції.

«17 липня поліцейські затримали 25-річного жителя с. Заріччя Бердичівського району за підозрою у пошкодженні дамби у селищі Ружин. За даними слідства, ввечері чоловік перебував біля річки Роставиці разом із товаришем. При собі він мав гранату, знайдену близько року тому. Підозрюваний кинув боєприпас у водойму, спричинивши вибух. Унаслідок цього було пошкоджено дерев'яні елементи нижньої частини гідроспоруди», - йдеться в повідомленні.

29 серпня слідчі Бердичівського райвідділу поліції за погодженням з окружною прокуратурою ознайомили фігуранта з обвинувальним актом. Матеріали провадження нині передано до суду.

Обвинуваченому інкриміновано ч. 2 ст. 15 (Замах на кримінальне правопорушення), ч. 2 ст. 194 (Умисне знищення або пошкодження майна) та ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України.

Нині обвинувачений перебуває під цілодобовим домашнім арештом. За вчинене йому загрожує до 10 років позбавлення волі.

Зауважимо, 2 вересня пресслужба Житомирської обласної прокуратури повідомила, що подія відбулася на ставу державного підприємства «Укрриба» у селищі Ружин Бердичівського району.

«Обвинувачений разом з приятелем опівночі прогулювалися по мосту гідроспоруди. Тоді парубок вирішив пошкодити державне майно, яке перебуває у користуванні рибогосподарського товариства. Він вийняв з кишені гранату, від’єднав підривач та кинув бойовий припас на дно водойми. Розривом гранати пошкоджено греблю. На щастя, вибух почули працівники пожежної частини. Вони оперативно відремонтували поруйновані дошки, унеможлививши витік масиву води й небажані наслідки, зокрема, для неподалік розташованих гімназії, автостанції та інших будинків», - інформує пресслужба прокуратури.

Нагадаємо, у селищі Ружин Бердичівського району 25-річний чоловік вночі 17 липня підірвав дамбу на річці Роставиця.

Як повідомляв Житомир.info, вдень 20 червня 2023 року на лінію «102» надійшло повідомлення про вибух у сільському магазині в Бердичівському районі. Було встановлено, що місцевий житель напередодні прийшов у магазин і попросив продати в борг алкогольні напої та цигарки, а продавчиня відмовила. Чоловік вийшов на вулицю та невдовзі повернувся: після того, як зайшов в магазин, пролунав вибух. Чоловіку відірвало кисть, продавчиня, мати трьох малолітніх дітей, отримала осколкові поранення, втратила багато крові та була доставлена до лікарні в критичному стані. 5 жовтня стало відомо, що чоловіку присудили 9 років тюрми.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: гребля граната Ружин річка дамба Роставиця поліція прокуратура Бердичів  
Матеріали по темі