Влада

Незаконно нараховували доплати: аудитори виявили порушення на понад 0,5 млн. грн у житомирському театрі ляльок

3 September 2024, 11:38

Зловживання службовим становищем та недбале ставлення до своїх обов'язків керівництвом Театру ляльок призвели до втрат бюджетних коштів на суму майже 540 тис. гривень.

Про це 2 вересня повідомляє управління Північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області.

Нещодавно ревізія Житомирського академічного обласного театру ляльок виявила низку порушень, які свідчать про неефективне використання бюджетних коштів та зловживання службовим становищем з боку керівництва.

«Зокрема, встановлено, що директору театру виплачувалися доплати за суміщення професій, які здійснювалися і всупереч законодавству, і без погодження вищих організацій (Департаменту культури, молоді та спорту Житомирської обласної державної адміністрації, Управління культури та туризму Житомирської обласної державної адміністрації). Аналогічна ситуація й із заступником директора з господарської діяльності, якому незаконно нараховували доплати за збільшення обсягу робіт», - йдеться в повідомленні.

Окрім очевидного порушення законодавства, такі дії призвели до штучного завищення їх середньої заробітної плати та, як наслідок, до необґрунтованого зростання видатків на оплату за час відпусток та службових відряджень. Загальна сума зайвих витрат на заробітну плату сягнула майже 540 тис. грн.

Об’єкту контролю надіслані вимоги щодо усунення порушень та повернення до бюджету незаконно витрачених коштів.

Про результати заходу державного фінансового контролю поінформовано Житомирську обласну раду та Управління культури та туризму Житомирської обласної державної адміністрації. Матеріали ревізії передані до Житомирської обласної прокуратури для прийняття відповідних рішень.

Нагадаємо, 24 квітня журналісти Житомир.info дізнавалися чи дійсно обласна влада припиняє фінансування комунальних закладів культури. Тоді стало відомо, що два житомирських театри та філармонія можуть припинити роботу через відсутність коштів на зарплати працівникам. Таку інформацію у себе на сторінці у Facebook виклав один з акторів драмтеатру, на його допис активно відреагували житомиряни, поширювали та висловлювали обурення в коментарях.

Як повідомляв Житомир.info, 22 квітня 2024 року актор драмтеатру Олександр Литовченко написав про те, що весь колектив Житомирський академічний музично-драматичний театр ім. Івана Кочерги з травня вимушений йти у фінансову відпустку, бо Житомирська обласна держадміністрація вирішила, що культура не на часі й припинила фінансування комунальних закладів культури – двох театрів та філармонії. При цьому зарплати акторів невеликі, зокрема у самого Литовченка, артиста драми вищої категорії зі стажем роботи 14 років, не перевищує 10 тис. грн. Увечері 23 квітня пресслужба ОВА повідомила, що Житомирська обласна військова адміністрація працює над розв'язанням питання надання додаткової підтримки обласним комунальним підприємствам культури.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: театр ляльок аудит ревізія Держаудитслужба доплата зарплата аудитор перевірка  
Матеріали по темі