Події

В області за добу виникло 10 пожеж сухої трави, у селі біля Житомира була загроза поширення вогню на житлові будинки та ліс

3 September 2024, 11:52

Упродовж минулої доби на території регіону виникло 10 пожеж сухої трави, що сталися у Житомирському, Коростенському та Бердичівському районах, загалом вогнем пройдено понад 9 га території.

Про це 3 вересня повідомляє пресслужба головного управління ДСНС у Житомирській області.

«О 14:42 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про загоряння сухостою на відкритій території у с.Троянів Новогуйвинської територіальної громади Житомирського району. По прибуттю рятувальників до місця виклику з’ясувалося, що існує загроза поширення вогню на житлові будинки та лісові насадження. Силами рятувальників пожежу ліквідовано упродовж двох годин. Внаслідок надзвичайної події вогнем знищено 1 га сухостою. Подальшого розповсюдження полум’я не допущено», - йдеться у повідомленні.

Наразі остаточні обставини усіх пожеж на відкритих територіях встановлюються фахівцями.

Рятувальники закликають громадян неухильно дотримуватися правил пожежної безпеки під час прибирання присадибних ділянок, не випалювати сухостій та не розводити багаття у вітряну погоду. У випадку виникнення будь-яких надзвичайних подій чи ситуацій терміново звертайтеся до Служби порятунку за номером «101».

Як повідомляв Житомир.info, 31 серпня 2024 року рятувальники ліквідовували загоряння сухостою на відкритій території у с. Тетерівка Житомирського району, де існувала загроза поширення вогню на два підприємства та АЗС.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пожежа ДСНС сухостій трава Троянів 
Матеріали по темі