Суспільство

Суд призначив громадські роботи чоловіку з Житомирської області, який 5 років не платив аліменти

3 September 2024, 12:55

Овруцький районний суд Житомирської області покарав чоловіка, який 5 років не платив аліменти на утримання неповнолітньої дитини.

Відповідний вирок суду від 22 серпня опублікований в Єдиному судовому реєстрі судових рішень.

«ОСОБА_4 всупереч вимогам ч. 2 ст. 51 Конституції України, ст. 180 Сімейного кодексу України (батьки зобов`язанні утримувати дітей до досягнення ними повноліття) злісно ухилявся від встановлених рішенням суду платежів на утримання дітей, оскільки будучи працездатним, офіційно не працевлаштованим, на обліку в ОЦЗ не перебував, кошти не сплачував, іншої матеріальної допомоги на утримання своєї дитини не надавав, в результаті чого утворилась заборгованість по виплаті встановлених рішенням суду коштів на утримання дітей (аліментів), що сукупно перевищує суму виплат за три місяці аліментних платежів за період часу з 01.08.2019 до 31.05.2024 року на загальну суму 178 914, 00 грн», - йдеться у вироці суду.

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні кримінального проступку визнав повністю, підтвердив, що обставини в обвинувальному акті викладені правильно і показав, що про рішення суду йому відомо. Він є працездатним, але з 2019 року офіційно не працює, допомоги не надає.

«Потерпіла в судовому засіданні пояснила, що коли колишній чоловік служив аліменти сплачувались стабільно. З 2019 року надав допомоги тільки 5000 грн. Вона самостійно забезпечує себе і дитину. Просить обвинуваченого суворо покарати», - зазначено в матеріалах справи.

Врахувавши всі обставини, суд чоловіку виніс покарання у вигляді 240 годин громадських робіт.

Нагадаємо, неплатників аліментів тепер зможуть мобілізувати. Нині батьки трьох чи більше дітей мають право на відстрочку від військової служби. Однак, згідно з новою версією Закону про мобілізацію, невдовзі за несплату аліментів понад три місяці хоча б за одну дитину боржників буде позбавлено цього права. Про це 19 квітня повідомило Міністерство юстиції України.

Як повідомляв Житомир.info, у Звягельському бюро правничої допомоги юристи допомогли пенсіонерці з інвалідністю ІІ групи стягнути з трьох повнолітніх синів аліменти на утримання. Про це 5 січня 2024 року на своїй сторінці у фейсбуці повідомила пресслужба Безоплатної правничої допомоги.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: аліменти суд громадські роботи Овруч  
Матеріали по темі