Події

Суд позбавив батьківських прав жительку Житомирської області, співмешканця якої підозрюють у зґвалтуванні її доньки

5 September 2024, 11:27

Суд позбавив батьківських прав жінку, малолітня донька якої потерпала від насильства в сім′ї.

Про це 4 вересня повідомила пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області.

«Бердичівський суд ухвалив рішення про позбавлення батьківських прав жительки одного із сіл Гришковецької ОТГ стосовно її малолітньої доньки 2011 року народження та присудив сплачувати аліменти на користь дитини. Рішення може бути оскаржене в апеляційному суді», - йдеться в повідомленні.

З відповідним позовом до суду у лютому цього року звернувся орган опіки та піклування Гришковецької селищної ради.

«Представник позивача у судовому засіданні повністю підтримала позов, мотивуючи його тим, що дитина нібито страждає через сімейне насильство: психологічне, фізичне, а також могла піддаватися і сексуальному насильству з боку співмешканця матері (нині у суді розглядається кримінальне провадження по обвинуваченню чоловіка у зґвалтуванні малолітньої).Матір дівчинки нібито знала, що чоловік кривдить її доньку, проте не захистила свою дитину», - розповідає суд.

50-річна матір не визнала позову та заперечувала, що їй було відомо про сексуальні дії її співмешканця щодо доньки. Особливо заперечувала проти призначення їй сплачувати аліменти, оскільки не має на це коштів.

Нагадаємо, у лютому жителя одного із сіл Бердичівського району за ґвалтування малолітньої дівчинки взяли під варту без визначення застави. Як зазначено у клопотанні слідчого, 40-річного мешканця одного із сіл Бердичівського району підозрюють у тому, що він протягом півтора року неодноразово ґвалтував малолітню доньку своєї співмешканки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд позбавлення батьківських прав зґвалтування Гришківці матір співмешканець малолітня  
Матеріали по темі