Здоров'я

Жителі Житомирської області можуть безплатно отримати тест для самоперевірки на ВІЛ та подарунки

5 September 2024, 14:11

Тестуйся сам: REACH 95 запустив чат-бот, де жителі Житомирської області можуть безплатно замовити оральний тест для самотестування на ВІЛ.

Про це 4 вересня повідомляє Житомирський обласний центр контролю та профілактики хвороб.

«До Всесвітнього дня сексуального здоров’я, який відзначається щороку 4 вересня, проєкт «REACH 95: Доступність якісних послуг з ВІЛ у закладах охорони здоров’я України» запустив чат-бот «Тестуйся сам», де можна замовити оральний тест для самотестування на ВІЛ і провести його в комфортних для себе умовах. Чат-бот доступний у Телеграм за посиланням: t.me/reach95_bot», - йдеться в повідомленні.

Наразі послуги чат-бота доступні для мешканців 16 проєктних регіонів – Дніпропетровської, Донецької, Житомирської, Закарпатської, Запорізької, Івано-Франківської, Київської, Кіровоградської, Львівської, Миколаївської, Одеської, Полтавської, Херсонської, Черкаської та Чернігівської та м. Київ.

«Спеціальний бокс із тестом, набором презервативів та лубрикантів, інфо матеріалами через бот можна замовити на найближче відділення Нової Пошти у своєму населеному пункті», - повідомляє центр контролю та профілактики хвороб.

Окрім замовлення боксу з тестом користувачі боту також можуть:

  • отримати інформацію щодо ризиків інфікування ВІЛ
  • зв’язатися з консультантом із соціальної роботи свого регіону;
  • отримати перелік закладів охорони здоров’я, що надають послуги з ВІЛ, у конкретному регіоні;
  • поскаржитись на дискримінацію при отриманні послуг з тестування на ВІЛ у медичному закладі.

Функціонал та робота чат-бота засновані на принципах конфіденційності та людино орієнтованого підходу надання медичної допомоги. Інструмент розроблено у партнерстві з Громадським рухом “Віра. Надія. Любов” у межах проєкту «REACH 95: Доступність якісних послуг з ВІЛ у закладах охорони здоров’я України», що впроваджується завдяки підтримці Надзвичайної ініціативи Президента США з надання допомоги у боротьбі з ВІЛ/СНІД (PEPFAR) через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) та PATH.

Скриншот листування, чат-бот REACH 95

Нагадаємо, 4 вересня відзначали Всесвітній день сексуального здоров’я. Ми вирішили запитати житомирян, чи потрібно розповідати про сексуальне виховання в школах та з якого класу це слід починати.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: тест ВІЛ тестування REACH 95 самотестування  
Матеріали по темі