Економіка

Кар’єр у Житомирській області, який належав родині колаборанта Сальдо, продали на аукціоні за 5,9 млн грн

5 September 2024, 16:56

5 вересня в електронній торговій системі «Прозорро.Продажі» відбувся успішний онлайн-аукціон з приватизації державного пакета акцій у кількості 36 948 660 штук, що становить 99,8612 % статутного капіталу ПрАТ «Каштан» на Житомирщині.

Про це повідомляє пресслужба Фонду державного майна України.

«Раніше підприємство належало родині колаборанта Володимира Сальдо та було вилучене в дохід держави. За право власності на об'єкт змагалося 5 учасників. Початкова ціна активу становила 3,2 млн грн, а переможна – 5,9 млн грн. Зростання вартості відбулося у 1,84 раза. Покупець додатково сплатить майже 1,2 млн грн ПДВ, тож загальний економічний ефект може становити майже 7,1 млн грн. ПрАТ «Каштан» спеціалізується на промисловому видобутку, обробці та продажу граніту з Букинського родовища. Підприємство має спеціальний дозвіл на користування надрами, чинний до 2040 року. Основним видом діяльності за КВЕД є добування декоративного та будівельного каменю, вапняку, гіпсу, крейди та глинистого сланцю», - йдеться у повідомленні.

У власність інвестора перейде об’єкт розташований у місті Коростишів, неподалік річки Тетерів, Коростишівського кар'єру та автомобільного шляху територіального значення Т0605. До об'єкта входить 4 одиниці нерухомого майна та інфраструктури загальною площею 94 кв.м, 8 одиниць транспортних засобів та спецтехніки 1989-2021 року випуску та рухоме майно (обладнання).

«Згідно з умовами продажу, покупець зобов’язаний забезпечити погашення простроченої кредиторської заборгованості та не допустити звільнення працівників протягом шести місяців. Приватизація націоналізованих активів дозволяє залучити інвестиції та забезпечити їх ефективне використання для розвитку промисловості, інфраструктури та інших сфер економіки. Всі кошти, отримані від продажу такого майна спрямовуються до фонду ліквідації наслідків збройної агресії», - інформує ФДМУ.

Переможцем аукціону з пропозицією 5 млн 910 тис. грн стало ТОВ «Агромехтрейд»: зареєстроване в Рівному у 2020 році, статутний капітал – 3 млн грн, основний вид діяльності – добування мінеральної сировини для хімічної промисловості та виробництва мінеральних добрив, власник і керівник – Богельський Ярослав Олександрович.

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд конфіскував статки колаборанта Володимира Сальдо у травні 2023. У вересні 2цього ж року Фонд держмайна України ФДМУ запустив сайт з переліком санкційних активів, в якому був актив у Житомирській області – корпоративні права на ПрАТ «Каштан» в м. Коростишів, яке належало родині Сальдо.

Як повідомляв Житомир.info, на початку вересня 2022 року був накладений арешт на активи підприємства в Житомирській області, кінцевим бенефіціаром якого є родина екснардепа-зрадника, гауляйтера тимчасово окупованої Херсонщини Володимира Сальдо, діяльність бізнес-структури пов’язана із видобутком та обробкою граніту. В січні 2023 року житомирянину, який керував підприємством родини херсонського гауляйтера Сальдо ПрАТ «Каштан», оголосили про підозру за ч. 2 ст. 364-1 (Зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми) та за ч. 2 ст. 209 (Легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом) КК України.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: кар’єр граніт аукціон Сальдо ФДМУ 
Матеріали по темі