Влада

Бунечко про меморандум з штатом США: Житомирщина та Індіана мають багато спільного, будемо розвивати економічну співпрацю

6 September 2024, 09:51

У присутності президента України Володимира Зеленського начальник ОВА Віталій Бунечко підписав меморандум про економічну, академічну та культурну співпрацю між Житомирською областю та штатом Індіана.

Бунечко увечері 5 вересня 2024 року поінформував про основні напрямки співпраці з американським штатом.

«Житомирщина та Індіана мають багато спільного: є важливими логістичними вузлами для України та США, суттєву роль в економіці обох регіонів відіграють сільське господарство та видобувна галузь, громади та навчальні заклади Житомирщини вже мають партнерські угоди з муніципалітетами та вишами Індіани. Наступними кроками в рамках реалізації меморандуму стане розвиток економічної співпраці, зокрема в галузі енергетичної безпеки, сучасних технологій в сільському господарстві, залучення інвесторів до індустріальних парків області», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ще 2 громади області опрацьовують документи щодо встановлення партнерських стосунків з муніципалітетами штату Індіана.

«Разом з нашими партнерами обговорили можливості реалізації спільних проєктів з розширення мережі сучасних реабілітаційних центрів для надання допомоги нашим захисникам, їх фізичного та психологічного відновлення, самореалізації у цивільному житті, а також підтримки ментального здоров’я громадян. США мають не абиякий досвід у цій роботі. Також важливими напрямки співпраці буде підтримка громадян, які евакуювалися із зони бойових дій, створення безпечних умов для надання державних послуг та роботи закладів соціальної інфраструктури за будь-яких умов. Також плануємо розвивати співпрацю в галузі культури, проводити спільні спортивні заходи, зокрема Ігри нескорених, задля популяризації здорового способу життя та соціалізації наших ветеранів через спорт», - зазначається у повідомленні.

Нагадаємо, 5 вересня пресслужба президента інформувала про підписання меморандуму між Житомирською областю та американським штатом Індіана.

Як повідомляв Житомир.info, Естонська Республіка з травня 2022 року взяла на себе відповідальність за відбудову Житомирської області. В березні 2024 року у Житомирі відкрили Почесне консульство Естонської Республіки, а в червні під час візиту естонської делегації обговорювали нові проєкти, які іноземні партнери планують реалізувати у Житомирській області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: меморандум Бунечко Індіана США співпраця 
Матеріали по темі