Влада

Комісія Житомирської облради погодила введення в обласній лікарні посади ще одного заступника гендиректора – для комунікацій з НСЗУ

6 September 2024, 13:24

Під головуванням депутата Юрія Довгополого в обласній раді 6 вересня пройшло засідання постійної комісії з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та у справах ветеранів. Участь у роботі комісії взяли перший заступник голови Житомирської обласної ради Олег Дзюбенко та перша заступниця начальника Житомирської ОВА Наталія Остапченко.

Про це повідомляє пресслужба Житомирської обласної ради.

«Під час засідання депутати обговорювали важливе питання щодо покращення співпраці з Національною службою здоров'я України (НСЗУ). Вони підкреслили, що ефективна взаємодія з НСЗУ є ключовою для належного фінансування та надання медичних послуг у закладах охорони здоров'я області. Розглянувши звернення КНП «Обласна клінічна лікарня ім. О.Ф. Гербачевського» Житомирської обласної ради щодо погодження структури та штатної чисельності, депутати погодили введення нової штатної одиниці – заступника генерального директора з комунікацій з НСЗУ», - йдеться у повідомленні.

На думку депутатів, ця посада сприятиме кращій координації та забезпеченню безперебійного процесу укладання договорів і отримання фінансування за програмами медичних гарантій.

Зауважимо, що в обласній лікарні зараз є одна посада заступника генерального директора – з економічних питань та чотири медичних директори.

Нагадаємо, Житомирська обласна рада на сесії 7 березня цього року ухвалила рішення про звільнення Богдана Леськіва з посади генерального директора КНП «Обласна клінічна лікарня ім. О.Ф. Гербачевського»: за це проголосували 38 депутатів з 51 присутнього (всього в облраді 64 депутати). 22 березня Корольовський районний суд м.Житомира отримав позов Богдана Леськіва до Житомирської обласної ради щодо визнання незаконним та скасування рішення облради. Рішенням від 16 липня 2024 року Корольовський районний суд м.Житомира відмовив у задоволенні позову Богдана Леськіва, зараз справа розглядається в апеляційній інстанції.

Як повідомляв Житомир.info, в комунальному некомерційному підприємстві «Обласна клінічна лікарня ім.О.Ф.Гербачевського» Житомирської обласної ради у 2023 році середня зарплата керівництва була 48-137 тис. грн, тоді як лікарям на місяць нараховували від 23,5 до 29 тис. грн. На засіданні бюджетної комісії Житомирської облради 1 березня 2024 року заступник директора департаменту охорони здоров’я ОДА Віктор Лучків розповідав, зокрема, про використання в обласній лікарні кардіовиробів та списання медичних препаратів. За результатами розгляду питання члени комісії більшістю голосів підтримали рекомендацію звільнити генерального директора КНП «Обласна клінічна лікарня ім. ім.О.Ф.Гербачевського» Богдана Леськіва.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: облрада комісія лікарня посада штатний розклад обласна лікарня 
Матеріали по темі