Події

За добу у Житомирській області сталися понад 30 пожеж: горіли сміття та суха трава

7 September 2024, 14:35

За добу вогнеборці Житомирської області ліквідували 31 загоряння сухої рослинності на загальній площі майже 34 гектари.

Про це 7 вересня повідомила пресслужба ГУ ДСНС України в Житомирській області.

«Упродовж минулої доби на території області рятувальниками ліквідовано 31 займання цьогорічного сухостою та ще 9 загорянь сміття на відкритих територіях. Загалом вогнем пройдено майже 34 га території в усіх чотирьох районах. Від початку року на Житомирщині вже ліквідовано 1178 пожеж у природних екосистемах на загальній площі понад 660 га», - йдеться в повідомленні.

Основною причиною таких загорянь є саме населення, яке часто залишає не погашене багаття без нагляду, через що вогонь завдає величезних збитків, адже неподалік присадибних ділянок знаходяться сусідські домогосподарства, поля, лісові масиви, на які вогонь перекидається дуже швидко. Такі дії наносять навколишньому середовищу значних матеріальних та екологічних збитків.

Рятувальники закликають громадян неухильно дотримуватися правил пожежної безпеки під час прибирання присадибних ділянок, не випалювати сухостій та не розводити багаття у вітряну погоду. У випадку виникнення будь-яких надзвичайних подій чи ситуацій терміново звертайтеся до Служби порятунку за номером «101».

Нагадаємо, 6 вересня у громаді біля Житомира горіли 5 га сухої трави, на місці працювали понад 20 рятувальників.

Як повідомляв Житомир.info, 31 серпня рятувальники гасили пожежу поблизу Житомира, існувала загроза поширення вогню на два підприємства та АЗС.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пожежа ДСНС рятувальник суха трава  
Матеріали по темі