Події

Поліцейські затримали 35-річного чоловіка, який у середмісті Житомира підпалив авто військового (оновлено)

7 September 2024, 16:39

Житомирські поліцейські затримали підозрюваного у підпалі автомобіля військовослужбовця. Повідомлення про пожежу надійшло до поліції 6 вересня близько 00:20. Вже за кілька годин оперативники Житомирського райуправління поліції розшукали причетного до події. Нині йому повідомлено про підозру в учиненому.

Про це 7 вересня повідомляє Житомирське районне управління поліції.

«Потерпілий повідомив, що приїхав до Житомира, щоб відремонтувати кросовер, що використовується для потреб ЗСУ. Увечері він залишив транспортний засіб у дворі багатоповерхівки в середмісті. Вже вночі сусіди повідомили йому про загоряння автівки. На місці події працювали слідчо-оперативні групи Житомирського райуправління поліції та ГУНП в області. Правоохоронці зафіксували всі обставини та вилучили наявну слідову інформацію», - йдеться в повідомленні.

Речові докази, виявлені на місці події та результати проведених експертних досліджень свідчили про умисний підпал. Тож оперативники кримінальної поліції Житомирського РУП та ГУНП області, за підтримки фахівців місцевого Управління СБУ одразу ж розпочали заходи, спрямовані на встановлення причетної особи.

«Поліцейські проаналізували покази свідків, покроково відтворили дії, вчинені палієм, провели низку розшукових заходів та цього ж дня затримали підозрюваного. Його розшукали за місцем проживання», - розповіли у поліції.

Встановлено, що 35-річний житомирянин раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності за майнові злочини. Поліцейські вилучили у чоловіка докази причетності до правопорушення. Слідчі Житомирського районного управління поліції затримали його у процесуальному порядку.

Мотиви своїх дій затриманий не назвав. Їх встановлюватимуть правоохоронці у ході досудового розслідування кримінального провадження, відкритого за ч.1 ст. 114-1 (Перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань) КК України. 7 вересня чоловікові повідомили про підозру в учиненому.

Процесуальне керівництво у провадженні здійснює Житомирська окружна прокуратура.

Згідно з чинним законодавством, перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань в особливий період карається позбавленням волі на строк від 5 до 8 років.

Доповнено. Зауважимо, пресслужба прокуратури Житомирської області 7 вересня повідомила Житомир.info, що слідство встановило, що підпал транспортного засобу скоїв 35-річний житомирянин, неодноразово судимий за тяжкі злочини, зокрема, розбій, грабіж, крадіжки тощо.

«Злочин скоїв опівночі, 6 вересня. Він дістався у двір житлового будинку, де була припаркована автівка військовослужбовця та залив під капот горючу речовину. Унаслідок цього стався вибух двигуна. Того ж дня зловмисника затримано у порядку ст. 208 КПК України. Пояснити свої дії та мотив вчиненого відмовився», - повідомляють у прокуратурі.

Прокурори, з огляду на тяжкість скоєного злочину у період воєнного стану, де потерпілий – воїн ЗСУ, наполягатимуть на обранні запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Оновлено о 18.27. З власних джерел Житомир.info стало відомо, що житомирянин підпалив авто військового у провулку Тютюновому.

Нагадаємо, у липні у Вінниці затримали 17-річного хлопця за підпал ТЦК, неповнолітній планував диверсії й у Житомирі. У пресслужбі поліції Вінницької області зазначали, що хлопця завербували ворожі спецслужби ще весною.

Як повідомляв Житомир.info, у березні 2024 року поліцейські ліквідували організовану злочинну групу, яка на замовлення спалювала житло громадян по всій країні. Таку «послугу» можна було замовити в телеграм-каналі — коштувало це від 500 до 3000 доларів. Палії розробляли план вчинення злочину: проводили розвідку місцевості, закуповували пально-мастильні матеріали та робили з них «коктейлі Молотова». Таким чином зловмисники встигли пошкодити чотири квартири та пʼять будинків в Чернігівській, Полтавській, Львівській, Житомирській, Вінницькій та Київській областях.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: підпал авто підпал військовий затримання поліція перешкоджання Тютюновий  
Матеріали по темі