Влада

Колективу житомирської обласної лікарні представили нового керівника

9 September 2024, 12:55

Сьогодні разом з керівництвом Житомирської обласної ради та колективом лікарні імені Гербачевського привітали нового генерального директора закладу — Олександра Веселовського — зі вступом на посаду.

Про це 9 вересня 2024 року повідомив начальник ОВА Віталій Бунечко.

«Це людина з багаторічним досвідом у медичній сфері, професіонал високого рівня, відданий своїй справі. Рішення про його призначення було прийнято у синергії командою Житомирської обласної військової адміністрації та депутатським корпусом. Він стає у керма головного медичного закладу області у непростий період. Медична реформа, що триває, вимагає від керівників лікувальних закладів бути не лише медиками-професіоналами, а й талановитими менеджерами. Адже зараз йдеться про здорову конкуренцію між лікарнями. І лише здатність надавати послугу на найкращому рівні гарантує фінансову спроможність та можливість інвестувати у розвиток, в першу чергу, колективу і, звичайно, матеріально-технічної бази. Олександр Веселовський також знає як працює місцеве самоврядування. Адже неодноразово обирався депутатом обласної та районної ради. Тож зможе максимально ефективно використовувати можливості, які дає синергія роботи на спільний результат із залученням можливостей не лише медичного закладу, а й обласних та державних програм», - йдеться у повідомленні.

Начальник ОВА впевнений, що під керівництвом Олександра Веселовського обласна лікарня буде розвиватися та надавати високоякісні медичні послуги жителям області.

Зауважимо, що до призначення Олександр Веселовський був головним лікарем КНП «Коростишівська центральна районна лікарня ім. Д.І.Потєхіна» Коростишівської міської ради, за 2023 рік він отримав 655 тис. 865 грн зарплати в райлікарні, 8400 грн зарплати за роботу в ГО «Перспектива» та 78 тис. 765 грн пенсії. На місцевих виборах 2020 року балотувався в депутати Житомирської обласної ради від партії «Європейська Солідарність».

Нагадаємо, Житомирська обласна рада на сесії 7 березня цього року ухвалила рішення про звільнення Богдана Леськіва з посади генерального директора КНП «Обласна клінічна лікарня ім. О.Ф. Гербачевського»: за це проголосували 38 депутатів з 51 присутнього (всього в облраді 64 депутати). 22 березня Корольовський районний суд м.Житомира отримав позов Богдана Леськіва до Житомирської обласної ради щодо визнання незаконним та скасування рішення облради. Рішенням від 16 липня 2024 року Корольовський районний суд м.Житомира відмовив у задоволенні позову Богдана Леськіва, зараз справа розглядається в апеляційній інстанції.

Як повідомляв Житомир.info, 6 вересня 2024 року постійна комісія з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та у справах ветеранів Житомирської обласної ради погодила введення в КНП «Обласна клінічна лікарня ім. О.Ф. Гербачевського» нової штатної одиниці – заступника генерального директора з комунікацій з НСЗУ.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: лікарня призначення Веселовський Коростишів обласна лікарня Бунечко 
Матеріали по темі