Події

У ДТП на трасі в Житомирській області, де автівка наїхала на кабана, загинув радник голови Мінстратегпрому

9 September 2024, 19:09

Радник голови Мінстратегпрому Ярослав Олійник, який відповідав за співпрацю з виробниками безпілотників, загинув у ДТП разом із дружиною.

Про це 9 вересня повідомила «Українська правда» з посиланням на інформацію ексочільника міністерства Олександра Камишіна та благодійного фонду «Повернись живим».

«Загинув Ярослав Олійник. Він же Локі. Один з перших членів оновленої команди МінСтратегПрому. Він доєднався до нас минулого літа прямо з лінії фронту. Відповідав за роботу з виробниками дронів. До сих пір не віриться», - йдеться у дописі Камишіна.

У благодійному фонді «Повернись живим», де раніше працював Олійник, повідомили, що він разом з дружиною загинув у ДТП, яке сталося уночі 8 вересня.

«Страшна звістка. Сьогодні вночі у ДТП разом із дружиною Ніною загинув Ярослав «Локі» Олійник, колишній консультант Фонду «Повернись живим» із тактики застосування БпЛА», - зазначається у повідомленні.

Військовослужбовець Ярослав Олійник із позивним «Локі» долучився до лав ЗСУ у 2017 році, служив у підрозділі «Аеророзвідка». Там він опанував спеціальність оператора розвідувальних дронів. На початку повномасштабного вторгнення Ярослав Олійник брав участь у боях за Київщину та Чернігівщину. Крім того, військовослужбовець допомагав звільняти Куп’янськ під час Харківського контрнаступу. Співпрацював з БФ «Повернись живим», налагоджуючи поставки дронів. Працював у Генштабі ЗСУ, а влітку 2023 року обійняв посаду радника міністра стратегічної промисловості.

Фото з Facebook-сторінки «Повернись живим»

З поінформованих джерел Житомир.info стало відомо, що 28-річний Ярослав Олійник загинув у ДТП, яка сталася в Житомирській області 7 вересня близько 23:50 на 189 км автодороги Київ-Чоп, поблизу с. Соколів Курненської громади.

«Прізвище та ім'я сходяться. У загиблої жінки інше прізвище», - повідомили редакції.

Нагадаємо, про ДТП на трасі Київ-Чоп пресслужба обласної поліції інформувала вдень 9 вересня.

«Попередньо встановлено, що 27-річний мешканець м. Рівного, рухаючись автомобілем Mitsubishi-L200, скоїв наїзд на дикого кабана, який лежав на проїзній частині. Унаслідок цього транспортний засіб виїхав за межі автошляху та зіткнувся з автомобілем Mitsubishi Pajero Sport, що стояв на узбіччі, та здійснив наїзд на людей, які знаходились біля нього. Після цього Mitsubishi-L200 потрапив у кювет та перекинувся. У результаті 28-річний водій «Mitsubishi Pajero Sport», житель м. Харкова та 46-річна жителька Київщини, яка була пасажиркою цього авто, загинули на місці події», - інформувала поліція.

Слідчі закликали всіх, хто був свідком та очевидцем вказаної ДТП, або ж володіє інформацією, що може бути важливою для встановлення обставин, звернутися до відділу розслідування злочинів у сфері транспорту СУ ГУНП в Житомирській області, за адресою: м. Житомир, вул. Старий бульвар 5/37, або за номером телефону (0412) 407-203 чи 102.

Житомир.info
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДТП траса Олійник загибель  
Матеріали по темі