Події

На Львівщині затримали уродженця Житомирської області, який за 700 доларів хотів закрити кримінальну справу сина

10 September 2024, 12:00

Надав правоохоронцю 700 доларів США неправомірної вигоди за розв'язання питання щодо закриття кримінального провадження – на Львівщині викрили уродженця Житомирської області.

Про це 6 вересня повідомив відділ інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

«За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури повідомлено про підозру 52-річному уродженцю Житомирщини. Йому інкримінують пропозицію та надання службовій особі неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 369 КК України). За даними слідства, підозрюваний надав неправомірну вигоду начальнику слідчого відділення одного з відділів поліції Львівської області. За ці гроші чоловік хотів закрити інше кримінальне провадження, відкрите щодо його сина. А також повернути вилучений транспортний засіб. Оцінив надання такої послуги у 700 доларів США», - йдеться в повідомленні.

Фігуранта затримали в порядку ст. 208 КПК України під час надання неправомірної вигоди.

Йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави. Слідчі дії тривають.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Головного управління Національної поліції області, оперативний супровід – Львівське управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадаємо, 7 вересня біля Житомира двоє водіїв намагалися відкупитися від відповідальності за порушення ПДР.

Як повідомляв Житомир.info, на Житомирщині поліція затримала працівника суду під час одержання хабаря. За своє сприяння у винесенні «потрібного» рішення архіваріус районного суду вимагав 500 доларів США. 21 лютого 2024 року його затримали під час отримання неправомірної вигоди в одному з населених пунктів Коростенщини.

Житомир.info
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: хабар Львівщина провадження батько син поліція прокуратура  
Матеріали по темі