Влада

Департамент Житомирської ОДА купив у однієї фірми 16 шкільних автобусів за 53,5 млн грн на тендерах з «пасивним» конкурентом

10 September 2024, 14:40

У рамках програми з підвищення прозорості та підзвітності публічних закупівель, Житомирська обласна державна адміністрація, зокрема департамент освіти і науки, здійснює активну діяльність щодо централізованого придбання шкільних автобусів для забезпечення підвезення учнів до навчальних закладів.

Інформацію про закупівлю 16 шкільних автобусів 10 вересня оприлюднила пресслужба ОВА.

Зазначається, що 16 серпня департамент освіти і науки оприлюднив тендерну документацію на закупівлю 16 шкільних автобусів для шкіл різних районів Житомирської області, серед яких:

3 автобуси для Бердичівського району;

3 автобуси для Коростенського району;

2 автобуси для Звягельського району;

8 автобусів для Житомирського району.

«Загальна вартість цих автобусів складає 53 млн 600 тис. грн, і їх доставка має бути здійснена до 25 грудня 2024 року. Всі транспортні засоби повинні відповідати Національному стандарту України ДСТУ 7013:2009. Важливо зазначити, що ці автобуси не призначені для перевезення школярів з обмеженою здатністю до пересування (виділено ред.). 21 серпня було проведено аукціон, за результатами якого найбільш економічно вигідну пропозицію подало ТОВ «БАС МОТОР». Після детального розгляду документів, Департамент освіти і науки оголосив цього учасника переможцем усіх чотирьох закупівель. 28 серпня між замовником і постачальником було підписано відповідні договори, які оприлюднені на платформі Prozorro, забезпечуючи прозорість угоди», - йдеться у повідомленні.

Скриншот з тендерної документації

Фінансування закупівель стало можливим завдяки субвенції з державного бюджету, а також співфінансуванню з місцевих бюджетів. У червні 2024 року Кабінет Міністрів України затвердив розподіл коштів на придбання шкільних автобусів у розмірі 1 мільярда гривень для 22 областей. Житомирська область отримала 38 млн 162 тис. грн з державного бюджету та 15 млн 438 тис. грн з місцевих бюджетів.

В системі «Прозорро» є інформація про чотири окремі тендери департаменту освіти і науки ОДА на закупівлю шкільних автобусів для районів Житомирської області. У всіх закупівлях конкурентом ТОВ «Бас Мотор» (м. Фастів, Київська обл.) було ТОВ «Автогруп» (м.Вишневе, Київська обл.), яке виходило на торги з пропозицією в сумі очікуваної вартості й ціну не змінювало.

Очікувана вартість одного автобуса була 3 млн 350 тис. грн, усі тендери переможець виграв з ціною 3 млн 342 тис. грн за автобус, тобто знижка від стартової ціни – по 8 тис. грн на кожному автобусі. За придбані автобуси мають заплатити постачальнику 53 млн 472 тис. грн.

Тендер на 8 шкільних автобусів, очікувана вартість – 26,8 млн грн, пропозиція переможця – 26 млн 736 тис. грн.

Тендер на 3 шкільні автобуси, очікувана вартість – 10,05 млн грн, пропозиція переможця – 10 млн 026 тис. грн.

Тендер на 3 шкільні автобуси, очікувана вартість – 10,05 млн грн, пропозиція переможця – 10 млн 026 тис. грн.

Тендер на 2 шкільні автобуси, очікувана вартість – 6,7 млн грн, пропозиція переможця – 6 млн 684 тис. грн.

Нагадаємо, в червні 2024 року Кабмін розподілив субвенцію на придбання шкільних автобусів: Житомирській області виділили 38 млн 162 тис. грн.

Як повідомляв Житомир.info, департамент освіти і науки Житомирської облдержадміністрації 14 серпня 2023 року підписав договір на закупівлю 23 шкільних автобусів для школярів з обмеженою здатністю до пересування у ТОВ «Торговий дім «Еталон Авто» за 76 млн 475 тис. грн, один автобус коштував 3 млн 325 тис. грн.

28 грудня 2023 року територіальним громадам Житомирської області передали 28 шкільних автобусів, які закупили в рамках державної програми «Шкільний автобус» на умовах співфінансування з місцевих бюджетів, загальна вартість – 92 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: автобус департамент ОДА тендер закупівля шкільний автобус 
Матеріали по темі