Події

П’яний водій у селі Житомирської області запропонував поліцейським хабар, щоб уникнути відповідальності

11 September 2024, 13:08

На Звягельщині нетверезий водій намагався хабарем «розв’язати проблему».

Про це 11 вересня повідомляє Звягельський районний відділ поліції.

«В одному з сіл Дубрівської громади керманич автомобіля запропонував поліцейським гроші, щоб відкупитися від відповідальності за порушення Правил дорожнього руху. Тож відповідатиме не лише за це правопорушення, але й за корупційне діяння. 10 вересня близько 21:10 патрульні зупинили водія автомобіля «ВАЗ». Під час спілкування з місцевим жителем правоохоронці помітили, що він перебуває у стані алкогольного сп’яніння. Чоловіку запропонували пройти відповідне освідування, проте він відмовився. Натомість аби уникнути адміністративної відповідальності, керманич запропонував та поклав між сидіннями службового автомобіля поліції гроші», - йдеться в повідомленні.

На місце події викликали слідчо-оперативну групу Звягельського райвідділу, працівники якої задокументували всі обставини.

Інспектори склали відносно чоловіка адміністративний протокол за ст. 130 (Керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані сп’яніння…) КУпАП. Зібрані матеріали буде скеровано до суду для прийняття рішення.

А слідчі поліції за фактом підкупу правоохоронців розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) КК України.

За чинним законодавством подібні дії караються штрафом від 1 тисячі до 4 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від 2 до 4 років, або позбавленням волі на той самий строк.

Зазначимо, що на фото поліції видно, що запропонований хабар становив 1000 гривень.

Як повідомляв Житомир.info, у червні 2024 року на трасі у Житомирській області п’яний водій запропонував патрульним хабаря, аби уникнути відповідальності.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: хабар п'яний водій нетверезий водій поліцейські підкуп 
Матеріали по темі