Події

Під час рейду у районі Житомирської області рятувальники виявили двох паліїв

11 September 2024, 14:00

Під час профілактичних рейдів у Звягельському районі виявили двох паліїв сухої трави.

Про це 11 вересня повідомляє пресслужба ГУ ДСНС України в Житомирській області.

«Вчора під час профілактичного рейду в Брониківській громаді Звягельського району фахівці ДСНС виявили двох паліїв в селах Кропивня та Ужачин. Спалюючи суху рослинність, сільські жителі не очікували на зустріч із рятувальниками. Невтішним сюрпризом для них став і адміністративний протокол за їх неправомірні дії. Закликаємо громадян бути свідомими та припинити спалювання сухої рослинності, адже зважаючи на посушливі погодні умови, така пожежа може привести до трагічних наслідків та матеріальних збитків. Нагадуємо, що самовільне випалювання сухої рослинності заборонено законом», - йдеться в повідомленні.

Штраф у разі порушення статті 77-1 кодексу України про адміністративні правопорушення для громадян становить від 3060 грн до 6120 грн.

Нагадаємо, у Житомирській області 8 вересня сталися понад пів сотні загорянь в екосистемах. Більшість з них – у Житомирському районі. Однією з основних причин пожеж є спалювання сухої трави, залишків рослин.

Як повідомляв Житомир.info, зранку 9 вересня 2024 року житомиряни скаржились на сильний сморід та задимленість у районі Музикалки, Корбутівки та у середмісті. Дві станції вимірювання якості повітря того дня виявили погіршення у деяких мікрорайонах Житомира.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: палій ДСНС штраф адмінматеріал суха трава рейд Звягель  
Матеріали по темі