Суспільство

Традиційній фестиваль дерунів у Коростені цього року замінить благодійна акція на підтримку ЗСУ

11 September 2024, 16:27

«Деруни-Донати–Дрони» – під таким гаслом 13 вересня 2024 року з 11.30-14.00 пройде у Коростені благодійна акція на підтримку ЗСУ в рамках ХV Фестивалю дерунів, який у цьому році у звичному форматі відзначатися не буде.

Про це 10 вересня повідомила Коростенська міська рада.

Зазначається, що в обідню перерву коростенці зможуть поласувати дерунами та задонатити нашим воїнам за адресами:

вул.І.Франка,4 (школа мистецтв) – Майдан дерунярських традицій;

вул.Ольгинська,9 (Червоний Хрест) - Деруни життєстійкості;

вул.Грушевського, 60/2 (РВА) – Деруни для відважних;

вул. Шевченка, 38-а (біля магазину АТБ) – Найдобріші деруни;

на перехресті вул. Грушевського і вул.Сосновського – Деруни волонтерські.

У коментарі комунальному телеканалу «Коростень Медіа» мер Володимир Москаленко наголосив, що жодних святкових заходів у другу суботу вересня, коли відзначався фестиваль дерунів, цього року не буде.

«Починаючи з 2008 року, коли Фестиваль дерунів у Коростені було проведено вперше, ми завжди гостинно приймали гостей і наших коростенців. Але, на жаль, у зв’язку з тим, що з 2020 року в Україні, в тому числі і нашому місті «панував» ковід, ми не проводили фестиваль у тому розмаху, як завжди. А сьогодні вже третій рік триває війна з російською федерацією, тож з метою забезпечення безпекової ситуації масштабний фестиваль теж проводитись не буде. Однак, натомість грандіозного фестивалю, для коростенців у п’ятницю, 13 вересня, відбудеться локаційна благодійна акція під назвою «Деруни-донати-дрони», усі кошти з якої будуть передані на Збройні сили України», - сказав мер Коростеня.

Водночас деякі турагентства пропонують на 14 вересня 2024 року одноденний тур на фестиваль дерунів у Коростень:

Нагадаємо, 8 вересня 2022 року XIV Міжнародний фестиваль дерунів у Коростені проводили «без гостей, у вузькому колі», також був дерунярський ярмарок, під час якого вдалося зібрати майже 84 тис. грн для ЗСУ. 9 вересня 2023 року фестиваль проводили теж не так масштабно, як раніше.

Як повідомляв Житомир.info, у 2019 році ХІ Міжнародний фестиваль дерунів відбувся 14 вересня, відвідали фестиваль і тодішній голова Житомирської облради та очільник ОДА: Ширма куштував деруни, а Бунечко – смажив. У 2020 році у зв'язку з погіршенням ситуації щодо поширення COVID-19 Коростенська міська рада скасувала традиційні масові заходи з нагоди ХІІ Міжнародного фестивалю дерунів, який мав відбутися 12 вересня, а поціновувачів дерунів закликали «смажити вдома».

4 вересня 2021 року в Коростені провели ХІІІ Міжнародний фестиваль дерунів з насиченою програмою: традиційний майстер-клас з приготування дерунів від міського голови, розіграш «дерунярської лотереї», концерт за участю Ірини Федишин.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: фестиваль дерунів Коростень дерун Москаленко благодійна акція 
Матеріали по темі