Події

Двоє братів орендували у дядька квартиру у райцентрі Житомирської, щоб виготовляти там амфетамін

11 September 2024, 17:05

Оперативники кримінальної поліції ліквідували нарколабораторію у центрі Бердичева. Поліцейські затримали двох братів віком 26 та 31 років, які забезпечували психотропами жителів громади. Вони налагодили у власному помешканні виготовлення небезпечних речовин.

Про це 11 вересня повідомляє Бердичівський районний відділ поліції.

«9 вересня правоохоронці провели санкціонований обшук у квартирі, що була в користуванні чоловіків. Вони виявили в оселі кристалічну масу, попередньо — психотропну речовину, приладдя для її виготовлення, лабораторний посуд, хімічні складники, електронні ваги, подрібнені рослини конопель та інші свідчення протиправної діяльності. Вилучене слідчі Бердичівського райвідділу поліції направили для проведення експертиз. Обох чоловіків затримали у процесуальному порядку та доставили до райвідділу», - йдеться в повідомленні.

«Інформацію про ймовірне нарковиробництво у центрі Бердичева ми ретельно перевірили. Для цього провели ряд оперативних заходів та слідчих дій, аби задокументувати протиправну діяльність двох братів. У результаті кропіткої роботи оперативників та слідчих ми зібрали достатньо доказів їх причетності до незаконних оборудок із забороненими речовинами», – розповів начальник Бердичівського райвідділу поліції Сергій Рудницький.

10 вересня слідчі поліції оголосили обом фігурантам про підозри у незаконному виготовленні та зберіганні з метою збуту психотропних речовин, а також придбанні та зберіганні обладнання, призначеного для виготовлення цих речовин, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 307, ч. 2 ст. 313 КК України). Крім того, старшого з чоловіків підозрюють у наданні помешкання для незаконного виготовлення та вживання психотропних речовин (ч. 1 ст. 317 КК України).

«11 вересня судом їм обрано запобіжні заходи: молодшому братові, який вже був раніше засуджений за наркозлочини – тримання під вартою, старшому – цілодобовий домашній арешт. Процесуальне керівництво здійснює Бердичівська окружна прокуратура», - розповідають правоохоронці.

Відповідно до чинного законодавства обом спільникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 6 до 10 років з конфіскацією майна.

Зауважимо, пресслужба Житомирської обласної прокуратури 11 вересня повідомила, що для виробництва психотропів брати орендували квартиру у рідного дядька, де встановили спеціальне обладнання.

«Підозрювані систематично закупляли прекурсори для виготовлення психотропної речовини — амфетаміну, який збували наркозалежним особам. Під час обшуку 10.09.2024 в орендованій квартирі вилучено психотропні речовини, прекурсори, наркотичні засоби, а також обладнання, за допомогою якого їх виготовляли», - йдеться в повідомленні.

Зазначимо, що пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області 11 вересня інформувала, що слідча суддя Бердичівського міськрайонного суду розглянула клопотання слідчого про застосування запобіжних заходів у вигляді взяття під варту щодо двох бердичівлян, які підозрюються у незаконному виготовленні та зберіганні з метою збуту психотропних речовин повторно за попередньою змовою групи осіб тау незаконному придбанні та зберіганні обладнання, призначеного для виготовлення психотропних речовин за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 307, ч. 2 ст. 313 КК України).

«Як йдеться у клопотаннях слідчого, тридцятирічний К. та його на три роки молодший родич Ю. на орендованій квартирі виготовляли психотропну речовину амфетамін для подальшого збуту. Також вони придбали необхідні засоби, речовини та прекурсори, які використовували для виготовлення та фасування психотропів. Заслухавши думку прокурора, який у судових засіданнях підтримав клопотання слідчого, думку адвокатки, яка заперечила проти застосування виняткового запобіжного заходу, а також думки обох підозрюваних, які просили суд про домашній арешт, слідча суддя обрала двом підозрюваним різні запобіжні заходи.

«Щодо 27-річного Ю., який вже має судимості та нині перебуває на іспитовому терміні, суд ухвалив узяти його під варту строком на 60 днів та визначив розмір застави – 75 тис. грн. Щодо підозрюваного К., то за рішенням суду він перебуватиме під цілодобовим домашнім арештом за місцем реєстрації протягом 60 днів. Обидві ухвали суду можуть бути оскаржені сторонами у п'ятиденний термін в апеляційному порядку», - інформує пресслужба суду.

Нагадаємо, у травні в Житомирі викрили трьох чоловіків, які удома виготовляли амфетамін і продавали через логістичну компанію.

Як повідомляв Житомир.info, 9 січня 2024 року правоохоронці у Житомирській області перекрили канал поширення амфетаміну, який виготовляти в гаражі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: амфетамін Бердичів нарколабораторія поліція брати наркотик Рудницький  
Матеріали по темі