Події

У Житомирі до 15 років тюрми засудили зрадника, який штурмував позиції ЗСУ поки не потрапив в полон

12 September 2024, 09:53

У Житомирі за матеріалами СБУ до 15 років ув’язнення засуджено стрілка зрадника, який допомагав рф штурмувати позиції ЗСУ на Харківщині та Донеччині.

Про це 12 вересня повідомляє управління Служби безпеки України у Житомирській області.

«Служба безпеки зібрала масив доказової бази щодо злочинних дій ще одного учасника окупаційного угруповання, який зрадив Україну та перейшов на бік ворога. На 15 років позбавлення волі засуджено бойовика, який потрапив у полон українських захисників напередодні торішнього Дня Незалежності під час боїв поблизу с. Невельське Покровського району на Донеччині. Зловмисник входив до складу окупаційної «100-ї окремої мотострілецької бригади», яка підпорядковується командуванню 1-го армійського корпусу зс рф», - йдеться в повідомленні.

За матеріалами СБУ суд призначив зраднику 15 років тюрми із конфіскацією майна.

Як встановило слідство, засудженим виявився 37-річний мешканець тимчасово окупованого Донецька.

До незаконного збройного формування «кольчуга» так званої «народної міліції днр» він добровільно вступив ще у 2015 році, отримавши позивний «Чех» та посаду в артилерійському розрахунку гаубиці.

«Відтоді зрадник виконував бойові завдання ворожих командирів проти сил АТО/ООС на сході нашої держави, отримуючи за ліквідацію українських захисників зарплатню в рублях. Після початку повномасштабного вторгнення рф в Україну зловмисник «перепрофілювався» на стрільця взводу 7 стрілецької роти 3 стрілецького батальйону. У її складі разом із російськими військами він спочатку окуповував Харківщину», - розповідають в СБУ.

Згодом його угруповання перекинули на Донеччину – для «м’ясних» штурмів позицій українських захисників на Авдіївському напрямку.

На підставі зібраних СБУ доказів колегія суддів Корольовського районного суду м.Житомира визнала зрадника винним за чотирма статтями Кримінального кодексу України:

  • державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111),
  • участь у терористичній організації (ч. 1 ст. 258-3),
  • участь у діяльності непередбаченого законом збройного формування (ч. 2 ст. 260),
  • добровільна участь в незаконних збройних формуваннях, створених на тимчасово окупованій території (ч. 7 ст. 111-1).

Вирок набрав законної сили.

Документування злочинів проводили слідчі СБУ в Житомирській області.

Обвинувачення в суді підтримувала прокуратура.

Зауважимо, пресслужба Житомирської обласної прокуратури 12 вересня повідомила про те, що прокурор у суді довів, що житель Донецька у серпні 2015 року уклав контракт з воєнізованим підрозділом, що входить до складу 1-го армійського корпусу рф.

«Воював на Донеччині у складі гвардійської оперативно-тактичної групи «Кольчуга» країни-агресора, яка вела бої з Силами оборони. Як артилерист завдавав вогневих уражень по бійцях Збройних Сил України.У лютому 2022 року добровільно продовжив військову службу у складі окремої мотострілецької бригади 1-го армійського корпусу народної міліції «днр».Брав участь у бойових зіткненнях із ЗСУ на Авдіївському напрямку. Під час одного з боїв був захоплений та роззброєний ЗСУ», - розповіли у пресслужбі прокуратури.

Нагадаємо, у Житомирі завдяки СБУ судитимуть чергового зрадника-дезертира із Національного космічного агентства України. Про це 27 червня повідомило управління СБУ у Житомирській області.

Як повідомляв Житомир.info, в березні 2024 року СБУ повідомила про підозру житомирянину, який зрадив Батьківщину та присягнув на вірність ворогу: після закінчення житомирського військового навчального закладу фігуранта відрядили до Криму для виконання завдань в інтересах оборони держави, після окупації росією півострова у березні 2014 року тодішній майор зрадив присязі, прийняв пропозицію представників влади держави-агресора, отримав російський паспорт, присягнув на вірність ворогу та уклав контракт на проходження військової служби у складі збройних сил рф. За даними спецслужби, 45-річний зрадник донині «служить» державі-агресору, виконуючи завдання у штаті спеціального центру зс рф.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: держзрада бойовик суд СБУ вирок зрадник штурмовик терорист  
Матеріали по темі