Влада

Аудитори виявили фінансові порушення на 2,7 млн грн у відділі освіти селищної ради Житомирської області

12 September 2024, 11:27

Ревізія, проведена фахівцями Держаудитслужби у галузі освіти, виявила низку суттєвих порушень фінансової дисципліни у відділі освіти, молоді та спорту Любарської селищної ради – недотримання чинного законодавства та неефективне використання бюджетних коштів.

Про це 9 вересня 2024 року повідомила пресслужба управління Північного офісу Держаудитслужби у Житомирській області.

«Одним із найбільш значущих порушень, сума якого перевищила 1 млн грн, є незаконне нарахування та виплата заробітної плати працівникам Відділу. Зокрема, йдеться про безпідставні доплати, сумнівні відпускні та неперерахування до бюджету коштів, утриманих із заробітної плати працівників (за попередні бюджетні періоди). Крім того, аудитори виявили й інші порушення фінансової дисципліни, серед яких: завищення вартості спожитої електроенергії, оплата непідтверджених документально будівельних робіт, нестача матеріальних цінностей тощо. Такі дії посадових осіб об'єкта контролю призвели до порушень на загальну суму майже 2,7 млн грн, з яких понад 1,2 млн грн становили втрати фінансових і матеріальних ресурсів», - йдеться у повідомленні.

На виконання обов’язкових вимог щодо усунення виявлених порушень об’єкт контролю частково, а саме на суму майже 0,2 млн грн, відшкодував завдані збитки.

Матеріали заходу державного фінансового контролю надіслано до Чуднівської окружної прокуратури для прийняття відповідних рішень.

Нагадаємо, на початку вересня аудитори оприлюднили результати перевірки Житомирського академічного обласного театру ляльок: загальна сума зайвих витрат на заробітну плату сягнула майже 540 тис. грн.

Як повідомляв Житомир.info, наприкінці травня 2024 року Держаудитслужба інформувала про перевірку житомирського ЛГЗ, яка виявила, що завод продавав алкоголь за цінами, нижчими за собівартість, збитки склали майже 63 мільйони гривень. Розпорядженням від 23 серпня 2024 року Кабмін передав ДП «Житомирський лікеро-горілчаний завод» Фонду держмайна, який має підготувати його до приватизації.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: аудит Любар перевірка Держаудитслужба відділ освіти зарплата 
Матеріали по темі