Події

Пожежу у заповіднику на території Житомирської області гасили майже 120 людей

12 September 2024, 13:29

У Коростенському районі рятувальники та лісівники гасили пожежу у заповідникуна площі близько 20 га.

Про це 12 вересня повідомляє пресслужба Головного управління ДСНС у Житомирській області.

«11 вересня о 16:00 за екстреним номером «101» надійшла інформація про пожежу на території Перганського природоохоронного науково-дослідного відділення Поліського природного заповідника, яка розташовані на землях Олевської та Словечанської громад Коростенського району. Суха погода, вітер, неможливість дістатися до осередків загоряння через хащі та значну заболоченість місцевості ускладнювали гасіння пожежі. На місці події створили штаб з гасіння лісової пожежі», - йдеться в повідомленні.

Для координації дій був розгорнутий автомобіль мобільної оперативної групи та за допомогою безпілотних літальних апаратів з телевізором проводилася аеророзвідка пожежі. Також на пожежі ефективно залучався пожежний всюдихід ВПЛ-149 Словечанської філії ДП «Ліси України».

Загалом на гасінні працювало 119 людей, серед них лісівники та рятувальники, а також 21 одиниця спецтехніки. Загрози розповсюдження вогню на населені пункти відсутня. Жертв і постраждалих немає.

Станом на 02:20 12 вересня пожежу ліквідовано на площі близько 20 га. Наразі на чергуванні залишаються сили та засоби рятувальників і лісівників, ними здійснюється патрулювання територій.

Як повідомляв Житомир.info, 16 квітня 2020 року на території 9 лісгоспів Житомирської області почалися лісові пожежі в результаті підпалу сільгоспугідь та випалення трави в домогосподарствах: за наявності поривчастого шквального вітру більше 30 м/с вогонь швидко розповсюдився на великі площі лісів і будинки, зокрема – горіли ліси поблизу сіл в Овруцькому та Олевському районах. Станом на ранок 21 квітня 2020 року в Овруцькому районі Житомирської області продовжували ліквідовувати лісові пожежі. Нелокалізованим лишався один осередок поблизу сіл Жолудівка та Журба. 22 квітня Кабінет міністрів виділив 25 млн грн на ліквідацію наслідків пожеж у Житомирській області.

Житомир.info
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пожежа ліс Поліський заповідник рятувальники 
Матеріали по темі