Події

У Житомирі чоловік «позичив» сім-карту у нового знайомого, поміняв паролі та зняв 40 тис. грн

12 September 2024, 16:18

У Житомирі чоловік викрав кошти з рахунку нового знайомого, поліцейські знайшли причетного до крадіжки.

Про це 12 вересня повідомляє Житомирське районне управління поліції.

«Уночі з фінансового рахунку 42–річного чоловіка зникла частина заощаджень. Він зазначив, що його телефон та банківська картка на місці, тож не уявляє, як це сталося. Втім оперативники Житомирського районного управління поліції з’ясували, яким чином було вчинено крадіжку та хто це зробив», - йдеться в повідомленні.

Потерпілий розповів, що виявив відсутність грошей на рахунку вранці 11 вересня.

Працівники кримінальної поліції з’ясували, що напередодні ввечері заявник відпочивав в одному з готельних комплексів міста. Там він вживав спиртне з чоловіком, якого знав лише на ім’я. Той, відволікши увагу нового знайомого, непомітно забрав сім-карту з його мобільного телефону і пішов. Вже впродовж години, провівши кілька маніпуляцій зі зміною паролів доступу до банківського рахунку, він знімав чужі кошти у кількох банкоматах міста. Загалом він отримав 40 тисяч гривень. Після вчиненого чоловік повернувся та непомітно поставив «позичену» сім-карту на місце.

Правоохоронці розшукали причетного 38-річного житомирянина за місцем проживання. У нього вилучили речові докази. Чоловік визнав, що значну частину коштів вже встиг витратити.

Нині він пояснює мотиви своїх дій слідчим. Попередня кваліфікація події – ч. 4 ст. 185 (Крадіжка) КК України. Зважаючи на вчинення кримінального правопорушення в період воєнного стану, причетному загрожує від 5 до 8 років ув’язнення.

Нагадаємо, 5 вересня житомирянин вкрав понад 45 тис. грн заощаджень у 65-річної пенсіонерки, він визнав свою провину та розповів, що викрадені кошти витратив на власні потреби.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: крадіжка поліція сім-карта готель 
Матеріали по темі