Події

За порушення ПДР у райцентрі Житомирської області зупинили ВАЗ: водій виявився п’яним, мав при собі наркотики й був позбавлений права керування

14 September 2024, 12:04

У Звягелі поліцейські вилучили наркотики у нетверезого водія.

Про це 14 вересня повідомляє Звягельський районний відділ поліції.

«Днями на одній із вулиць міста правоохоронці зупинили автомобіль «ВАЗ», водій якого порушив Правила дорожнього руху. Під час спілкування з 30-річним місцевим жителем інспектори помітили, що він перебуває у стані сп’яніння. Водночас поліцейські з’ясували, що чоловік зберігає при собі пакунок з наркотичними речовинами, які надалі вилучили працівники слідчо-оперативної групи Звягельського райвідділу. Відомо, що водій на 5 років позбавлений права керування транспортними засобами через нетверезе водіння, а також притягувався до кримінальної відповідальності через незаконні оборудки з наркотиками», - йдеться у повідомленні.

Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) ККУ, що тягне за собою покарання від штрафу й до позбавлення волі.

Окрім того, поліцейські склали відносно чоловіка низку адміністративних матеріалів: за ч. 1 ст. 122 (Перевищення встановлених обмежень швидкості руху…), ч. 3 ст. 130 (Керування транспортними засобами у стані сп’яніння…) та ч. 5 ст. 126 (Керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів…) КУпАП.

За чинним законодавством такі дії караються штрафом у розмірі 51 000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 10 років та з конфіскацією транспортного засобу, який є у приватній власності порушника, або адміністративний арешт на строк 15 діб з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 10 років та з конфіскацією транспортного засобу.

Нагадаємо, за вісім місяців 2024 року у Житомирській області патрульні відсторонили від керування 1024 водії з ознаками сп’яніння, з них 92 порушники піймали п’яними за кермом вже втретє за рік.

Як повідомляв Житомир.info, патрульні знайшли водія, який 2 вересня 2024 року скоїв ДТП у середмісті Житомира та пішов з місця події: з’ясувалося, що чоловік був напідпитку, що засвідчив медичний огляд, на керманича склали три адмінматеріали.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліціяі п'яний водій Звягель наркотики сп'яніння водій посвідчення  
Матеріали по темі