Суспільство

З російського полону звільнені ще 103 українські воїни, з них 31 – оборонець «Азовсталі»

14 September 2024, 14:37

Ще 103 воїнів вдалося повернути в Україну з російського полону.

Про це 14 вересня 2024 року повідомив президент Володимир Зеленський.

«82 рядових та сержантів. 21 офіцера. Захисників Київщини, Донеччини, Маріуполя та «Азовсталі», Луганщини, Запоріжжя, Харківщини. Воїнів ЗСУ, Національної гвардії України, прикордонників, поліцейських. Дякую нашій команді, що опікується обмінами, за такі хороші новини для України,» - йдеться у повідомленні.

Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими інформує, що серед звільнених цього разу 38 нацгвардійців, воїнів ЗСУ 28, серед них двоє зі спецпідрозділу «Кракен», двоє – з Міжнародного легіону, троє з Сил спеціальних операцій, один – з Сил територіальної оборони. Додому також їдуть 8 прикордонників, 4 поліцейських, 21 військовий моряк, 3 представників Державної спеціальної служби транспорту, один – Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

«Всі звільнені цього разу – чоловіки: 82 солдатів та сержантів; 21 військовослужбовець належить до офіцерського складу. Звільнені військовослужбовці брали участь у захисті від російських окупантів міста Маріуполя – 69 осіб (у тому числі оборонці «Азовсталі» – 31 особа), Донеччини, Луганщини, запорізького, херсонського, харківського та київського напрямків. Серед них також є двоє охоронців ЧАЕС. Більшість зазнала важких травм чи поранень, мають серйозні захворювання, потребують негайної медичної допомоги. Україна тривалий час проводила роботу, аби організувати повернення цих наших співгромадян. Україна висловлює вдячність Об'єднаним Арабським Еміратам за допомогу в організації чергового обміну», - зазначається у повідомленні.


Нагадаємо, 13 вересня з російського полону повернули 49 українців та українок , Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими назвав цей обмін особливим, адже вперше за тривалий час вдалося звільнити з полону наших жінок: їх серед звільнених 23. Серед звільнених з полону був житель села Нова Чортория Житомирської області Сергій Фасоля, який потрапив у полон влітку 2022 року, та уродженець Чуднівщини підполковника Держприкордонслужби Денис Сторожук, якого в рф засудили на 25 років тюрми.

Як повідомляв Житомир.info, 24 серпня 2024 року з російського полону звільнили 115 українських захисників, серед них були декілька жителів Житомирської області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: полон обмін полонений президент Координаційний штаб Азовсталь 
Матеріали по темі