Влада

Студенти-контрактники можуть отримати державний грант на навчання через «Дію». Оновлений алгоритм

16 September 2024, 14:14

Змінився алгоритм отримання державних грантів на навчання.

Про це 16 вересня повідомляє пресслужба Міністерства освіти і науки України.

«13 вересня уряд ухвалив зміни до Постанови про реалізацію пілотного проєкту щодо надання державних грантів на здобуття вищої освіти. Важливо: критерії для надання державних грантів та їхні суми не змінюються. Відтепер оновлений механізм надання грантів буде швидшим, простішим і найголовніше — без зайвої бюрократії. Подання відбуватиметься через мобільний застосунок Дія. Тобто не потрібно подавати заяву через електронний кабінет в ЄДЕБО та відкривати спеціальний рахунок в банку», - йдеться в повідомленні.

Оновлений алгоритм отримання грантів: потрібно з 15 вересня до 5 листопада підтвердити отримання державного гранту через мобільний застосунок Дія. Для цього потрібно оновити та увійти в застосунок. Далі обрати в переліку документів сертифікат на навчання. У разі згоди потрібно підтвердити отримання з накладанням Дія.Підпис, щоб таким чином активувати грант.

Активувати сертифікат потрібно до 5 листопада, щоб не втратити можливість ним скористатися.

Після перерахування коштів студенту / студентці в мобільному застосунку Дія буде надіслано повідомлення про зарахування необхідної суми до ЗВО.

Важливо: подати заявку на грант може студент / студентка самостійно (без участі одного з батьків або законних представників). Студенти / студентки, які за результатами НМТ можуть претендувати на грант, уже отримали повідомлення про цю можливість у своєму електронному кабінеті вступника.

Також розпочала роботу консультаційна телефонна гаряча лінія МОН для запитань про надання державних грантів на навчання. Якщо ви маєте запитання, — звертайтеся на гарячу лінію МОН за номером 0 (800) 50-45-70 або пишіть на пошту grant_mon@mon.gov.ua. Консультаційна підтримка працюватиме з 16 вересня до 5 листопада. Графік роботи: понеділок–четвер з 9:00 до 17:00 та пʼятниця — з 09:00 до 16:00.

Докладніше про оновлений алгоритм отримання державних грантів читайте на картках.

Як повідомляв Житомир.info, 18 липня 2024 року Кабмін запустив експериментальний проєкт надання державних грантів на здобуття вищої освіти.

Житомир.info
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: МОН грант навчання студент контракт  
Матеріали по темі