Влада

Житомирські надзвичайники розповіли про роботу в умовах повномасштабної війни та отримали нагороди до Дня рятівника

17 September 2024, 15:18

Люди, які щодня ризикують своїм життям заради інших, – ті, хто стали справжніми героями нашого часу. 17 вересня в Україні відзначають День рятівника. З нагоди професійного свята у Житомирі нагородили фахівців ДСНС, які стоять на захисті життя кожного з нас.

Руслан працює надзвичайником 26 років. Каже, що любить свою роботу всім серцем. Найголовніше для чоловіка – це врятувати якомога більше людей. За його словами, з початку повномасштабної війни робота сильно змінилась: перші дні пам’ятає як сьогодні.

«За час війни це передусім найперший виїзд на Богунію, де були загиблі та травмовані люди. Спочатку просто зціпеніння, почалася паніка. Одне питання: що робити? Потім, з кожним прильотом, я приїжджав фактично на більшість з них, то з досвідом воно проходить. І вже тоді більш холоднокровно підходиш до тієї чи іншої ситуації. Оцінюєш тверезо, тому що знаєш, що за тобою особовий склад, за який ти несеш велику відповідальність. І це найголовніше: зберегти життя як населення, так і особового складу», – ділиться помічник начальника зміни з питань реагування ОКЦ ГУ ДСНС України у Житомирській області Руслан Антонюк.

Руслан пригадує, як нещодавно зі своєю командою гасив масштабні пожежі, після обстрілів критичної інфраструктури.

«Це був обстріл об'єкта інфраструктури у Звягельському районі у квітні, також об'єкт в Житомирі. Передусім у Звягелі: це був перший мій гіркий досвід проведення даних дій. Керівником було поставлене бойове завдання – не допустити розповсюдження вогню. Я разом з особовим складом зробили все і не допустили розповсюдження пожежі на більший масштаб», – розповідає помічник начальника зміни з питань реагування ОКЦ ГУ ДСНС України у Житомирській області Руслан Антонюк.

Дмитро розпочав свою службу в ДСНС з початком повномасштабної війни. Каже, що мріяв спробувати себе в професії вибухотехніка з самого дитинства. Пригадує поїздки до Херсонської області, де під беззупинними обстрілами виконував свою роботу.

«Найбільш важко, коли працюєш з потерпілими та загиблими людьми. Коли саме в цьому ти береш участь – це найскладніше. Різні ситуації були, щось конкретно виділити складно. Якщо щось масштабне в плані травматичного спогаду, це з загиблими, коли їх було багато в одному місці. Якщо щось з масштабного, але з позитивним закінченням, то це коли ми були в центрі Херсона і прямо перед нами починають бити гради по всьому місту. Пощастило, що жодна людина не постраждала», – говорить водій-сапер групи піротехнічних робіт ГУ ДСНС України у Житомирській області Дмитро Коваль.

Зазначимо, що з нагоди Дня рятівника у Житомирі нагородили 53 надзвичайників.

Нагадаємо, 17 вересня 2023 року, на Житомирщині з нагоди Дня рятівника нагородили понад 100 надзвичайників.

Як повідомляв Житомир.info, 13 серпня 2024 року, рятувальники Житомирщини надавали допомогу у ліквідації наслідків дорожньо-транспортної пригоди, що сталася на Хмельниччині.

26 липня 2024 року, під час повітряної тривоги відбулась чергова масована атака БПЛА типу «шахед» території Житомирської області. Уламками БПЛА пошкоджено об’єкти цивільної інфраструктури та енергетики.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДСНС День рятівника Коваль рятувальник Антонюк  
Матеріали по темі