Події

У Житомирі затримали двох чоловіків, які викрали та побили 33-річного містянина за неіснуючий борг

18 September 2024, 15:53

Житомирські поліцейські затримали нападників, які викрали чоловіка та вимагали неіснуючий борг.

Про це 18 вересня повідомляє Житомирське районне управління поліції.

«Ввечері 14 вересня двоє незнайомців увірвалися до помешкання 33-річного жителя м. Житомира та відвезли його у невідомому напрямку. Вже за кілька годин поліцейські звільнили заручника та затримали підозрюваних у злочині», - йдеться в повідомленні.

Близько 22:00 до квартири містянина постукали невідомі й сестра чоловіка відчинила двері. Двоє незнайомців у камуфляжі та балаклавах назвалися спецпризначенцями, надягнули на ошелешеного господаря кайданки та силоміць вивели з будинку. Вони посадили чоловіка в авто та поїхали геть. Налякана жінка зателефонувала до поліції.

На місці події працювала слідчо-оперативна група Житомирського районного управління поліції. Правоохоронці зафіксували всі обставини діяння, встановили свідків правопорушення та вилучили наявні речові докази. Під час першочергових слідчих дій вони встановили марку та номерні знаки автомобіля, на якому пересувалися підозрювані.

Оперативники Житомирського районного управління за участі колег з Управління карного розшуку ГУНП встановили місце перебування бранця та викрадачів. Із залученням спецпризначенців РПОП підозрюваних було затримано в одному з гаражних кооперативів міста, куди вони привезли викраденого чоловіка.

Слідство встановило, що злочини у вересні цього року скоїли двоє житомирян, віком 40 та 24 років. 17 вересня, за клопотанням прокурора, обом підозрюваним обрано запобіжні заходи у виді тримання під вартою без права внесення застави.

Про це 18 вересня повідомила Житомирська обласна прокуратура.

«За процесуального керівництва Житомирської окружної прокуратури двом місцевим мешканцям повідомлено про підозру у незаконному викраденні, що супроводжувалось заподіянням потерпілому фізичних страждань, незаконному проникненні до житла із застосуванням насильства, а також вимаганні, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, поєднаному із насильством, небезпечним для здоров’я потерпілого, вчиненого в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 146, ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 162, ч. 4 ст. 189 КК України)», - йдеться в повідомленні.

Напередодні вони зустрілися у Житомирі зі знайомим та звинуватили його у викраденні мобільного телефону і ювелірного виробу – золотого ланцюжка. Чоловік заперечив, що ніякої крадіжки не вчиняв. Проте підозрювані наказали повернути речі або сплатити неіснуючий борг. Після цього увечері, одягнуті у балаклави, силоміць проникли до помешкання потерпілого, одягли на нього кайданки, розпилили в очі перцевий балончик та проти волі вивезли до гаражного кооперативну. Там вивели з автомобіля та побили чоловіка. Перехожі почули крики потерпілого і викликали правоохоронців, якізатримали зловмисників на місці події.

Санкція суворішої, ст. 189, передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років.

Як повідомляв Житомир.info, 16 липня 2024 року у Бердичівському районі житель Андрушівської громади вивіз чоловіка до лісу і побив його, каже – хотів провчити за крадіжку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: викрадення викрадення людини вимагання неіснуючий борг поліція 
Матеріали по темі