Місто

Найбільшою пристрастю були літаки: у Житомирі попрощалися з 54-річним капітаном ЗСУ

18 September 2024, 18:12

У Житомирі 18 вересня попрощалися з 54-річним військовослужбовцем, капітаном ЗСУ Андрієм Ковальчуком, який став на захист України з травня 2022 року.

Про це повідомила Житомирська міська рада.

На щиті повернувся Герой...

Ковальчук Андрій Вікторович (28.10.1969 — 13.09.2024)

Народився в робітничій сім'ї у селі Жеребилівка на Житомирщині. Закінчив Піщівську ЗОШ. Опісля, вступив до військового авіаційного технічного училища за межами України. Повернувшись до України, продовжив службу в лавах збройних сил. З гордістю прийнявши присягу на вірність українському народу, продовжив військову службу в лавах ЗСУ.

Одружився, сім'я поповнилась сином, який продовжує військову справу тата. Найбільшою пристрастю Андрія Вікторовича були літаки. Вийшовши на пенсію за вислугою років, він продовжував працювати в цивільній авіації.

Захоплювався природою. Обожнював свою маленьку онучку. Цінував родинні традиції.

З травня 2022 року став на захист України від російських агресорів в одному з підрозділів ЗСУ. Капітан Андрій Вікторович мав повагу та непересічний авторитет серед друзів, побратимів і командирів.

Героїчно загинув 13 вересня 2024 року під час виконання бойового завдання із захисту України.

Світла пам'ять і вічна слава Герою...

Нагадаємо, у Житомирі 17 вересня попрощалися з 50-річним військовослужбовцем, молодшим сержантом Максимом Шарварчуком, який добровільно захищав Україну з перших днів повномасштабного вторгнення росії.

Як повідомляв Житомир.info,16 вересня 2024 року у Житомирі попрощалися з двома військовослужбовцями – Воробйовим Владиславом та Михнюком Максимом, які захищали Україну від російських загарбників.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: на щиті прощання загиблий військовий поховання військовослужбовець Ковальчук капітан  
Матеріали по темі