Суспільство

У дику природу Житомирської області випустили 100 фазанів, яких будуть підгодовувати та захищати від браконьєрів

18 September 2024, 18:37

Лісівники ДП «Ліси України» на Житомирщині випустили 100 фазанів. Фазани вже звикають до життя в лісових масивах. Всього за 2024 рік випустили 350 особин.

Про це 18 вересня інформує Столичний лісовий офіс ДП «Ліси України».

«Фахівці підшукали гарне місце, щоб випустити фазанів. Передусім, їм потрібен притулок від хижаків та джерело їжі. Це водойми, чагарники та висока трава. У кущах та високій траві птахи ховаються від диких тварин. Такі локації допомагають фазанам пристосуватися в лісі у перші місяці життя після вольєру», - йдеться в повідомленні.

За 3 роки існування фазанарію на Житомирщині лісівники виростили понад 2 тисячі фазанів. Кожного року фазанів стає все більше.

«Наша головна ціль – допомогти фазанам акліматизуватися в лісах Житомирщини. Прагнемо, щоб фазани могли жити в наших лісах без сторонньої допомоги. Ми сподіваємося, що птахи швидко звикнуть до нових умов і наступного року принесуть перше потомство в дикій природі. Єгері та лісова охорона будуть підгодовувати їх і захищати угіддя від браконьєрів та хижаків», - розповідають Столичному лісовому офісі.

Нагадаємо, 22 березня у Житомирській області випустили в дику природу 150 фазанів, вирощених у вольєрах.

Як повідомляв Житомир.info, 3 червня 2021 року, лісівники Житомирщини показали журналістам фазанарій і вольєр для утримання зайців.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: фазан столичний лісовий офіс лісівник вольєр Ліси України  
Матеріали по темі