Суспільство

Над Україною цієї ночі збили всі 42 ворожих БпЛА, сили ППО працювали й у Житомирській області

19 September 2024, 09:31

В ніч з 18 на 19 вересня над Україною збили всі 42 ворожих ударних БпЛА та одну керовану авіаційну ракету.

Про це повідомляє Командування Повітряних сил ЗСУ.

«У ніч на 19 вересня 2024 року радіотехнічними військами Повітряних Сил виявлено та здійснено супровід 46 засобів повітряного нападу противника. Окупанти вдарили по Харківщині трьома зенітними керованими ракетами С-300/С-400 із Бєлгородської області, однією керованою авіаційною ракетою Х-59/69 із повітряного простору ТОТ Запорізької області, а також 42 ударними БпЛА типу «Shahed» (райони пусків: Приморсько-Ахтарськ, Курськ – рф). Повітряний напад противника відбивали авіація, зенітні ракетні війська, мобільні вогневі групи та підрозділи РЕБ Сил оборони України. В результаті протиповітряного бою збито усі 42 ударних БпЛА. Також на східному напрямку збито керовану авіаційну ракету Х-59/69», - йдеться у повідомленні.

Протиповітряна оборона працювала у Дніпропетровській, Київській, Вінницькій, Житомирській, Рівненській, Черкаській, Кіровоградській, Миколаївській та Херсонській областях.

Зауважимо, що в Житомирській області повітряну тривогу оголосили 19 вересня в 00:07, вона тривала майже 4 години.

Нагадаємо, в ніч з 13 на 14 вересня у Житомирській області ППО збивала ворожі «шахеди»: росія запустила 76 ударних БпЛА типу «Shahed», 72 були збиті, два – локаційно втрачені на території України, ще два – повернулися в росію.

Як повідомляв Житомир.info, ППО у Житомирській області працювало в ніч на 5 вересня 2024 року, коли ворог атакував Україну однією балістичною ракетою «Іскандер-М» із окупованого Криму та 78 ударними БпЛА типу «Shahed»: 60 «шахедів» були збиті, два повернулись у росію, один – у білорусь, 15 – локаційно втрачені на території України.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ППО шахед Shahed БпЛА Повітряні сили  
Матеріали по темі