Події

Затримали жителя райцентру Житомирської області, який за гроші скоїв диверсію – підпалив релейну шафу на залізниці

19 September 2024, 09:52

Бердичівлянину, підозрюваному у вчиненні диверсії на залізниці, суд обрав запобіжний захід.

Про це увечері 18 вересня інформувала пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області.

«18 вересня слідча суддя розглянула клопотання слідчого про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою щодо чоловіка, якого підозрюють у вчиненні диверсії в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 113 КК України). За результатом розгляду суд клопотання задовольнив та обрав щодо підозрюваного тримання під вартою строком на 60 днів, а також визначив заставу у розмірі 500 тис. грн», - йдеться в повідомленні.

З матеріалів клопотання відомо, що 34-річного жителя м. Бердичева підозрюють у тому, що він, виконуючи вказівки невідомої особи, які отримував через один із месенджерів скоїв диверсію на залізниці: облив бензином та підпалив релейну шафу сигнальної установки, таким чином пошкодивши її.За свою «роботу» чоловік отримав кошти.

У судовому засіданні підозрюваний своєї вини не визнав, при цьому просив суд обрати щодо нього запобіжний захід, не пов′язаний з позбавленням волі.

Ухвала ще не набрала чинності та може бути оскаржена протягом 5 днів.

Важливо: відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду, який набрав чинності.

Довідково: ст. 113 КК України Диверсія. Ч. 2 - вчинення з метою ослаблення держави вибухів, підпалів або інших дій, спрямованих на масове знищення людей, заподіяння тілесних ушкоджень чи іншої шкоди їхньому здоров’ю, на зруйнування або пошкодження об’єктів, які мають важливе народногосподарське чи оборонне значення, а також вчинення з тією самою метою дій, спрямованих на радіоактивне забруднення, масове отруєння, поширення епідемій, епізоотій чи епіфітотій, вчинені в умовах воєнного стану або в період збройного конфлікту, - караються позбавленням волі на строк п’ятнадцять років або довічним позбавленням волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, 6 вересня поліцейські затримали 35-річного чоловіка, який у середмісті Житомира, а саме в провулку Тютюновому, підпалив авто військового.

Як повідомляв Житомир.info, у липні 2024 року у Вінниці затримали 17-річного хлопця за підпал ТЦК, неповнолітній планував диверсії й у Житомирі. У пресслужбі поліції Вінницької області зазначали, що хлопця завербували ворожі спецслужби ще весною.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: диверсія підпал релейна шафа суд залізниця Бердичів месенджер війна  
Матеріали по темі