Влада

На позачерговій сесії Житомирської міської ради планують розглянути питання складання повноважень мером

19 September 2024, 13:32

На позачерговій сесії міської ради, яку збирається скликати на вечір 19 вересня, планують розглянути питання складання повноважень мером Житомира Сергієм Сухомлином.

Про це Житомир.info повідомили кілька джерел у міській раді.

«Найближчим часом має бути розпорядження про скликання позачергової сесії, там буде кілька питань, які терміново треба розглянути, вони стосуються бюджету та субвенції, але головне питання – дострокове складання повноважень міським головою. Депутати про це дізналися тільки сьогодні вранці, тому кворум «сьогодні на сьогодні» назбирати важко (треба мінімум 22 голоси «за» - ред.), але мер прийняв рішення. Йому запропонували посаду в Кабінеті міністрів – очолити Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України (з січня 2023 року по червень 2024 року очолював Мустафа Найєм – ред.), але призначити можуть лише за умови, що він складе повноваження міського голови», - розповіли журналістам Житомир.info.

Розпорядження про скликання на 19 вересня позачергової сесії оприлюднили незадовго перед початком

Зауважимо, якщо депутати підтримають рішення Сергія Сухомлина і проголосують за складанням ним повноважень мера, то обв’язки Житомирського міського голови буде виконувати секретар міської ради Галина Шиманська, яку обрали на цю посаду на сесії 23 травня 2024 року.

Нагадаємо, в інтерв’ю 25 липня цього року мер Житомира Сергій Сухомлин розповідав, що не полишає намірів доєднатися до ЗСУ.

Повністю інтерв’ю з мером Житомира дивіться тут

Як повідомляв Житомир.info, на місцевих виборах 25 жовтня 2020 року Сергій Сухомлин, який балотувався від партії «Пропозиція», переміг у першому турі та залишився мером на другий термін: за нього проголосували 29 тис. 185 людей. За результатами сьомого муніципального опитування, яке було презентоване 16 вересня 2021 року, 58% опитаних житомирян схвалювали діяльність мера Сергія Сухомлина.За результатами муніципального опитування, яке проводили з 13 квітня по 14 травня 2024 року, підтримка мера Житомира знизилася до 46%.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: мер сесія міськрада Сухомлин припинення повноважень звільнення  
Матеріали по темі