Суспільство

Від початку року житомирські патрульні зафіксували майже 25000 випадків перевищення швидкості

22 September 2024, 15:56

Від початку року житомирські патрульні зафіксували майже 25 000 порушень водіями швидкісного режиму.

Про це 22 вересня повідомляє патрульна поліція Житомирської області.

«Нагадуємо, що відповідальність за ст. 122 (Перевищення встановлених обмежень швидкості) КУпАП, становить:

  • за перевищення швидкості більш ніж на 20 км/год — 340 грн;
  • більш ніж на 50 км/год — 1700 грн», - йдеться в повідмоленні.

Дозволена швидкість: 50 км/год — швидкість руху транспортних засобів у населених пунктах; 20 км/год — швидкість, якої водій повинен дотримуватись у житлових зонах; 110 км/год — максимальна швидкість руху на автомобільній дорозі з окремими проїзними частинами, що відокремлені одна від одної розділювальною смугою; 90 км/год — на інших автомобільних дорогах.

«Про використання приладів вимірювання швидкості вас інформуватимуть дорожні знаки, які попереджають про фото- та відеофіксацію порушень; у місцях фіксації порушень буде стояти службовий автомобіль з увімкненими синіми проблисковими маячками. Будьте свідомими водіями, адже однією із запорук безпечної їзди, є обрана встановлена та безпечна швидкість руху для автомобіля», - наголошують правоохоронці.

Нагадаємо, станом на 16 вересня камера автофіксації на трасі у Житомирській області стала «найуспішнішою»: за вісім місяців тут виписали штрафів майже на 19 мільйонів гривень.

Як повідомляв Житомир.info, від початку року до 15 червня 2024 року патрульні зафіксували понад 15 400 порушень швидкісного режиму водіями.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: швидкість перевищення ПДР патрульний статистика водій  
Матеріали по темі