Події

Поліція Житомирської області затримала підозрюваних, які рік шантажували суддю приватною інформацією

23 September 2024, 10:21

Поліція Житомирщини викрила співучасників у вимаганні 15 тисяч доларів у судді.

Про це 23 вересня повідомив відділ комунікації поліції Житомирської області.

«Слідчі слідчого управління та оперативники Управління карного розшуку ГУНП в Житомирській області задокументували неправомірну діяльність двох підозрюваних: жителя Волині та його співмешканки з Рівненщини. За даними слідства, 56-річний чоловік вирішив використати приватну інформацію про суддю, яка стала йому відома через особисте знайомство. До реалізації плану він залучив свою 54-річну співмешканку. Знаходячись за кордоном, спільники майже рік по телефону шантажували суддю. Спочатку вимагали понад 42 тисячі гривень, згодом суму збільшили до 15 тисяч доларів. З кожним наступним дзвінком сума вигаданого боргу зростала», - йдеться в повідомленні.

Перебуваючи під постійним психологічним тиском та реально сприймаючи погрози, потерпіла особа погодилась на умови вимагачів. Їх зустріч перебувала під ретельним контролем наших поліцейських. Одразу після передачі грошей та отримання розписки бійці КОРДу затримали чоловіка в Коростенському районі.

Під час обшуків в автомобілі затриманого та за місцями реєстрації спільників у Рівненській та Волинській областях поліцією вилучено мобільні телефони, банківські картки, документи, готівку. Крім того, було виявлено понад 300 набоїв різного калібру та призначення, кілька гранат, магазини та автомат АК, глушник та інші предмети, що, за попередніми даними, належать чоловікові.

Ініціював вимагання та шантаж чоловік, який раніше був знайомий з суддею. Згодом залучив свою співмешканку.

Про це 23 вересня повідомляє Житомирська обласна прокуратура.

«Підозрювані майже рік систематично телефонували судді, вчиняли психологічний тиск, погрожуючи їй створити проблеми у роботі. Спочатку вони вимагали 1 тис євро. Згодом суму збільшили до зазначеної та надіслали повідомлення, що «ввімкнули лічильник». Для передачі коштів вимагачіпризначили зустріч на автодорозі у Коростенському районі. Правоохоронці затримали підозрюваного відразу після одержання обумовленої суми, що у гривневому еквіваленті становить понад 740 тис. грн», - йдеться в повідомленні.

За процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури двом особам повідомлено про підозру у вимаганні(ч. 4 ст. 189 КК України).

Наразі за клопотанням прокурора чоловіку обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави, жінці – цілодобовий домашній арешт. Їм загрожує позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, 14 вересня житомирські поліцейські затримали двох нападників, які викрали і побили чоловіка, вимагаючи неіснуючий борг.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вимагання борг поліція суддя шантаж 
Матеріали по темі