Влада

У райцентрі Житомирської області вночі обвалилася частина мосту, його перекрили для транспорту та пішоходів

23 September 2024, 11:18

Уночі 23 вересня у Бердичеві обвалилася пішохідна частина Чуднівського мосту. Споруду перекрили для транспорту та пішоходів.

Про повне перекриття мосту для транспорту та пішоходів 23 вересня повідомляє пресслужба Бердичівської міської ради.

«Через обвал ділянки пішохідної зони рух Чуднівським мостом буде повністю перекрито – як для транспорту, так і для пішоходів. Відповідне рішення прийнято на позачерговому засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням Сергія Орлюка», - йдеться в повідомленні.

Крім рішення про перекриття моста, відпрацьовано альтернативні варіанти руху транспорту.

«Так планується облаштувати круговий рух у районі Бердичівського фахового коледжу промисловості, економіки та права. Буде влаштовано двосторонній рух мостом, що біля фортеці, а також двосторонній рух вулицею Замковою (колишня Молодогвардійська) від вулиці Ринкової у бік Козацької», - інформує пресслужба Бердичівської міської ради.

На засіданні прийнято рішення скликати позачергову сесію, на якій мають розглянути питання виділення коштів на невідкладні роботи.

Згодом Бердичівська міська рада оприлюднила детальну інформацію про перекриття руху на мосту через річку Гнилопять:

У зв’язку з проведенням аварійно-ремонтних робіт на вулиці Ринковій (колишня 30-річчя Перемоги) буде перекрито рух транспорту. На час перекриття діятиме тимчасова схема організації дорожнього руху: відкрито двосторонній рух через міст на вул. Замковій (колишня Молодогвардійська). Звертаємо вашу увагу, що у маршрутах №3а, №8а, №8б, №10 та №12 відбудуться тимчасові зміни у схемах руху. Транспортні засоби курсуватимуть через міст на вул. Замковій (колишня Молодогвардійська). Просимо вибачення за тимчасові незручності

Зауважимо, що видання Berdychiv.biz повідомляє, що міст обвалився уночі 23 вересня.

«Уночі обвалився пішохідний прохід Чуднівського мосту, який розташований на в’їзді до Бердичева зі сторони Чуднова. Випадок трапився у ніч на 23 вересня, коли частина мостової конструкції, яка використовувалася як пішохідний прохід, не витримала навантаження та обвалилася. На щастя, постраждалих немає, проте ситуація привернула велику увагу громадськості та місцевої влади, адже цей міст є важливим транспортним шляхом для міста», - йдеться в повідомленні.

Також Berdychiv.biz називає ймовірну причину аварії Чуднівського мосту.

«На думку експертів причиною аварії стало поєднання декількох факторів. Перш за все, міст має значний вік – його було збудовано близько 70 років тому, і за цей час конструкція неодноразово піддавалася серйозним навантаженням. Ніяких ремонтних робіт за цей час на мосту не проводилося. Так, косметичні ремонтні роботи проводилися, але старі конструкції потребують більш ґрунтовного оновлення. Окрім цього, протягом останніх років на мосту постійно курсував великотоннажний транспорт, який ще більше навантажував старі опори. Важливо також зазначити, що через міст перевозилися вантажі різного призначення, що додатково впливало на його зношуваність», - зазначає видання.

«Пішохідний прохід, який обвалився, часто використовувався жителями прилеглих районів, що викликає додаткове занепокоєння щодо безпеки інших частин конструкції. Міст тривалий час функціонував без серйозних обмежень, і навіть після зростання вантажних перевезень, його експлуатація продовжувалася без значних змін», – прокоментував ситуацію представник виконкому.

Міст треба закривати для руху. Місцева влада вже провела термінове засідання з цього приводу на місці події. Міський голова Бердичева Сергій Орлюк наголосив на необхідності термінового огляду мосту та розробки плану для його ремонту або реконструкції. Він зазначив, що з огляду на стратегічне значення мосту для міста, розв’язання цієї проблеми має бути пріоритетним.

«Інженери та фахівці з міської ради вже почали обстеження інших частин мосту, щоб оцінити його загальний стан і ухвалити рішення щодо подальших кроків. Очікується, що найближчим часом буде організовано роботу з укріплення конструкцій та перекриття руху для транспорту, щоб уникнути подальших аварій. Також буде змінено рух транспорту. Міст на Чуднівському напрямку є важливою складовою інфраструктури Бердичева, тому на ремонт буде виділено кошти з місцевого та державного бюджетів», - повідомляє у матеріалі Berdychiv.biz.

Сьогодні, 23 вересня, відбудеться термінове засідання комісії з питань аварійного стану Чуднівського мосту, пішохідний прохід якого обвалився вночі. На засіданні буде розглянуто причини обвалу, можливі наслідки та шляхи подальших дій для запобігання подібним інцидентам у майбутньому.

«Очікується також, що буде проведено позачергову сесію депутатів Бердичівської міської ради. На сесії планують обговорити фінансування та невідкладні заходи щодо ремонту або реконструкції мосту, а також можливість обмеження руху великотоннажного транспорту на період відновлювальних робіт», - зазначає Berdychiv.biz.

Це питання є критично важливим для міста, оскільки Чуднівський міст є одним із ключових транспортних маршрутів, через який проходять важливі вантажі, зокрема й оборонного призначення. Ми будемо слідкувати за розвитком подій та інформувати громаду.

Як повідомляв Житомир.info, 13 червня 2024 року у Коростишеві перекрили аварійний міст через Тетерів, бо він почав руйнуватися. Торік проводили тендер на його ремонт за 100 млн грн

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міст обвал мосту Бердичів Чуднівський міст руйнування  
Матеріали по темі