Влада

Житомирській обласній філармонії хочуть розширити перелік видів діяльності: додадуть харчування, дизайн, прокат, ремонт

23 September 2024, 15:27

Комунальному підприємству «Житомирська обласна філармонія імені Святослава Ріхтера» хочуть додати ще десять видів економічної діяльності (КВЕД).

Проєкт рішення сесії про внесення зміни у види економічної діяльності філармонії 23 вересня 2024 року оприлюднили на сайті обласної ради.

«Було підтримано проєкт рішення, спрямований на розширення спектра економічної діяльності Житомирської обласної філармонії імені Святослава Ріхтера. Як зазначають у філармонії, це сприятиме подальшому розвитку культурного середовища регіону, дозволить збільшити її взаємодію з громадою, залучати нові аудиторії, а також розширити перелік послуг», - інформувала 18 вересня пресслужба облради в матеріали про засідання постійної комісії з гуманітарних питань.

На сесії будуть голосувати за такі додаткові КВЕД для комунального підприємства «Житомирська обласна філармонія імені Святослава Ріхтера» Житомирської обласної ради:

10 «Діяльність ресторанів, надання послуг мобільного харчування»;

20 «Видання звукозаписів»;

21 «Постачання готових страв для подій»;

10 «Спеціалізована діяльність із дизайну»;

29 «Прокат інших побутових виробів і предметів особистого вжитку»;

90 «Надання інших послуг бронювання та пов'язана з цим діяльність»;

30 «Організування конгресів і торговельних виставок»;

52 «Освіта у сфері культури»;

02 «Діяльність із підтримки театральних і концертних заходів»;

29 «Ремонт інших побутових виробів і предметів особистого вжитку».

Нагадаємо, 22 квітня цього року актор драмтеатру Олександр Литовченко написав про те, що весь колектив Житомирського академічного музично-драматичного театру ім. Івана Кочерги з травня вимушений йти у фінансову відпустку, бо Житомирська ОДА вирішила, що культура не на часі, й припинила фінансування комунальних закладів культури – двох театрів та філармонії. Заступник начальника ОВА Юрій Денисовець пояснював, що на 2024 рік для трьох комунальних закладів культури в обласному бюджеті передбачили 42, 5 млн грн, що на 7 млн грн менше, ніж було у 2023 році.

Як повідомляв Житомир.info, на сесії облради 7 березня 2024 року депутати проголосували за внесення зміни у контракт генеральним директором КП «Житомирська обласна філармонія імені Святослава Ріхтера» Тетяною Руденькою, які, зокрема, стосуються виплати надбавок до зарплати – надбавки за вислугу років та «персональної надбавки» у розмірі 3,85 мінімальних заробітних плат.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: облрада філармонія КВЕД  
Матеріали по темі