Події

За тиждень житомирські патрульні відсторонили від керування авто понад 20 водіїв, які були напідпитку

23 September 2024, 16:03

За минулий тиждень житомирські патрульні відсторонили від керування 24 водії з ознаками сп’яніння.

Про це 23 вересня повідомляє патрульна поліція Житомирської області.

«На кожного з правопорушників охоронці порядку склали адміністративні матеріали згідно зі ст. 130 (Керування у стані сп'яніння) КУпАП та відсторонили від керування. Надалі водіїв чекає суд. Нагадуємо, що максимально допустимий рівень алкоголю в крові — 0,2 проміле. Понад 3 проміле алкоголю вважається фазою важкого сп'яніння, яка наближається до алкогольного отруєння», - йдеться в повідомленні.

За керування транспортним засобом у стані сп'яніння вчинене вперше протягом року — штраф 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 1 рік;

  • якщо ці дії вчинені повторно (вдруге) протягом року — штраф 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 3 роки;
  • якщо особа вже двічі протягом року притягалася до відповідальності за подібні дії — штраф 51000 грн з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 10 років.

Нагадаємо, станом на 13 серпня житомирські патрульні відсторонили від керування авто понад 1000 п’яних водіїв, деякі з них попадалися тричі за рік.

Як повідомляв Житомир.info, за вихідні дні 7 та 8 вересня 2024 року патрульні виявили 11 водіїв у стані сп’яніння. На них правоохоронці склали адмінматеріали.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: п'яний водій права нетверезий алкоголь патрульний посвідчення права відсторонення  
Матеріали по темі