Влада

Райцентр виділить 0,5 млн грн на обстеження мостів та просить у Кабміну й Житомирської ОВА гроші на ремонт

24 September 2024, 10:19

Понад півмільйона гривень виділять з місцевого бюджету Бердичева на спеціальне обстеження мостів на території громади.

Про це увечері 23 вересня повідомила пресслужба Бердичівської міської ради.

«Внаслідок обвалу пішохідної частини Чуднівського мосту (вул. Ринкова) постала необхідність його спеціального обстеження. Ця процедура вимагає коштів, що, своєю чергою, стало причиною скликання позачергової сесії. Відповідний проєкт рішення озвучила заступниця міського голови Наталія Палкіна. Розробники проєкту запропонували виділити на обстеження мосту 150,0 тис. грн», - йдеться в повідомленні.

100,0 тис. грн пропонувалося спрямувати на таке саме обстеження пішохідного мосту, що на вул. Мостовій. Окрім того, 100,0 тис. грн запросили на проведення поточного ремонту та утримання дорожніх знаків, що мають встановити у процесі організації руху транспорту й пішоходів.

«Під час обговорення виникла пропозиція обстежити ще два мости, що розташовані на території громади – міст біля фортеці (вул. Замкова) та міст у с. Скраглівка. На обидва об’єкти спрямують 300,0 тис. грн (по 150,0 тис. грн на кожен). З урахуванням пропозиції депутати одноголосно підтримали проєкт», - інформує Бердичівська міська рада.

Разом із тим народні обранці підписали листи-звернення до Кабінету міністрів України та до Житомирської ОВА, в яких звернулися з проханням прийняти рішення про виділення коштів на проведення ремонтних робіт на Чуднівському мосту.

Як повідомляв Житомир.info, уночі 23 вересня у Бердичеві обвалилася пішохідна частина Чуднівського мосту. Споруду перекрили для транспорту та пішоходів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міст обвал мосту Бердичів Чуднівський міст руйнування обстеження  
Матеріали по темі