Влада

Аудитори під час перевірки закупівель у Житомирській області за 8 місяців виявили порушень на 1,1 млрд грн

24 September 2024, 13:57

Аудитори виявили мільярдні порушення у сфері закупівель під час перевірки в Житомирській області.

Про це 19 вересня повідомляє пресслужба управління Північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області.

«Впродовж січня-серпня 2024 року працівники Управління Північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області провели 284 моніторинги та 10 перевірок процедур закупівель. Під час цих заходів було охоплено контролем понад 1,7 млрд грн. Виявлено порушень законодавства на загальну суму понад 1,1 млрд грн, з яких 26,7 млн грн – втрати фінансових ресурсів», - йдеться в повідомленні.

Зокрема, у 144 випадках виявлено порушення замовниками законодавства під час розгляду тендерних пропозицій, їх відхилення (не відхилення) та не відміни торгів. У 59 випадках було порушено порядок оприлюднення інформації про закупівлю. Також у 9 випадках замовники порушили законодавство щодо здійснення закупівель без застосування відповідних процедур або щодо правомірності вибору та застосування процедур закупівель. У 22 випадках виявлено порушення законодавства під час укладання договорів про закупівлі та внесення до них змін, в 16 випадках – під час безпосереднього їх виконання. Ще у 141 випадку зафіксовано інші порушення у сфері закупівель.

«За результатами проведених моніторингів замовники відмінили 25 процедур закупівель на суму 75,9 млн грн та розірвали 93 договори на суму 244,4 млн грн», - повідомляють в Держаудитслужбі.

У зв'язку з виявленими порушеннями законодавства у сфері закупівель 36 осіб притягнуто до дисциплінарної відповідальності, 21 – до матеріальної, 9 – до адміністративної. За матеріалами перевірок закупівель також розпочато 5 досудових розслідувань.

Нагадаємо, у вересні аудитори виявили фінансові порушення на 2,7 млн грн у відділі освіти селищної ради Житомирської області

Як повідомляв Житомир.info, на початку вересня 2024 року аудитори оприлюднили результати перевірки Житомирського академічного обласного театру ляльок: загальна сума зайвих витрат на заробітну плату сягнула майже 540 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: аудит аудитор ревізія Держаудитслужба закупівля  
Матеріали по темі