Влада

На підготовку до зими у Житомирській області заброньовано 628 млн грн, - Бунечко

24 September 2024, 15:14

Начальник Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко 24 вересня в прямому ефірі «Єдиних новин» розповів про підготовку області до зими.

«Житомир, як і вся область, готується до зими. Бюджетами всіх рівнів на підготовку до зимового періоду заброньовано, а десь вже витрачається 628 мільйонів гривень. 60% котелень в регіоні працюють на альтернативному виді палива. Я дякую міжнародним партнерам за когенераційні газові установки, одна з яких вже підключена в Житомирі, друга буде підключена до нового року. Tesla Powerwall, яких є 77 для наших соціальних закладів, 4 медичні заклади забезпечені сонячними панелями й зараз підключаємо ще одну лікарню. Ми постійно працюємо, щоб ніякі ворожі обстріли не заважали нам жити повноцінним життям», - розповів Бунечко.

Нагадаємо, 16 вересня журналісти Житомир.info дізнавалися, як Житомир готується до опалювального сезону – у місті перевірили котельні, ремонтують мережі, очікують газопоршневі станції. Зазначимо, що всього в Житомирі мають встановити шість газопоршневих станцій, які безоплатно передає міжнародна агенція USAID. Також Дмитро Рогожин розповів, що в кінці вересня мають доставити перші когенераційні установки, які в Житомирі встановить приватна фірма, в рамках меморандуму.

Як повідомляв Житомир.info, у червні 2024 року у МОЗ повідомили, що до українських медзакладів надійде 78 генераторів від МОЗ та Світового банку для безперебійної роботи на випадок блекаутів. З-поміж тих, хто отримає ці пристрої, є й Житомирська область. 2 липня стало відомо, що лікарні Житомирської області отримають сонячні панелі від Єврокомісії.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: підготовка до зими Бунечко когенераційні установки тепло зима  
Матеріали по темі