Влада

У Житомирській області ввели в дію рішення ради оборони щодо режиму світломаскування під час комендантської години

24 September 2024, 15:17

На території Житомирської області рішенням ради оборони запроваджений спеціальний режим світломаскування у комендантську годину.

Про це повідомляють громади Житомирської області.

«Розпорядженням голови ради оборони Житомирської області від 13 вересня 2024 року № 44 введено в дію рішення ради оборони області «Про забезпечення здійснення заходів правового режиму воєнного стану», яким вирішено, з метою попередження загрози життю та безпеці громадян, зокрема приховування від спостереження повітряним і наземним противником світлових демаскувальних ознак діяльності військ, військових об’єктів, а також населених пунктів, об’єктів економіки та державного управління, запровадити на території Житомирської області спеціальний режим світломаскування у комендантську годину», - інформувала 17 вересня Вільшанська сільська рада Житомирського району.

Про спеціальний режим світломаскування у комендантську годину 24 вересня повідомила Олевська міська рада.

Скриншот з сайту Олевської міської ради

Зауважимо, що про режим світломаскування під час комендантської години Житомирська ОВА нагадувала громадянам в червні 2022 року, закликаючи вживати заходів зі світломаскування власних домівок.

«Зашторюйте вікна, вимикайте світло в будинках та довкола них. Крім того, слід вимикати та прибирати з підвіконь будь-які джерела кольорового світла: фітолампи, гірлянди, кольорові світильники, роутери. Нагадайте про це родичам і сусідам. Зробимо наші села, селища та міста непомітними для ворога. Також заходів зі світломаскування мають дотримуватися підприємці. На ніч треба вимикати вітрини та вивіски», - йшлося у повідомленні.

Ілюстрація до допису ОВА від 22.06.2022

Нагадаємо, 27 жовтня 2023 року у Верховній раді був зареєстрований поданий народними депутатами законопроект про внесення змін до КУпАП та інших законів щодо встановлення адміністративної відповідальності за порушення громадянами комендантської години та порушення суб’єктом господарювання встановлених на відповідній території спеціального режиму світломаскування або режиму роботи під час дії воєнного стану. В грудні 2023 року народні депутати проголосували за проєкт закону у першому читанні, але 22 травня 2024 року провалили голосування у повторному другому читанні та в цілому.

Як повідомляв Житомир.info, з 26 вересня 2022 року на території Житомирської області діє комендантська година з 00:00 до 5:00.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: світломаскування Рада оборони комендантська година 
Матеріали по темі