Події

У селі біля Житомира 22-річний киянин пропонував поліцейським хабар, щоб уникнути покарання за п’яне водіння

24 September 2024, 16:20

Нетверезий водій намагався уникнути покарання за допомогою хабаря. Поліцейські зафіксували правопорушення.

Про це 24 вересня повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області.

«Подія сталася 23 вересня близько 11:00 у селі Глибочиці Житомирського району. Поліцейські сектору реагування відділу поліції №1 (Житомир) Житомирського райуправління зупинили автомобіль «Opel», водій якого порушив Правила дорожнього руху. За кермом перебував 22-річний житель м. Києва. Під час спілкування з водієм поліцейські виявили у нього ознаки сп’яніння. Чоловікові запропонували пройти відповідне освідування, проте він відмовився. Водночас, аби поліцейські не складали відповідних матеріалів, він поклав до салону службового автомобіля хабар», - йдеться в повідомленні.

Обставини події задокументували працівники слідчо-оперативної групи. Слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) КК України. За чинним законодавством подібні дії караються штрафом від однієї тисячі до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням чи позбавленням волі на строк від 2 до 4 років.

Водночас щодо водія був складений адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 (Керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані сп’яніння…) КУпАП. Зібрані матеріали будуть направлені до суду.

Поліція нагадує, що за керування транспортними засобами у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння вперше передбачено покарання у вигляді штрафу в розмірі 17 000 гривень та позбавлення права керування на один рік.

Зазначимо, що на фото поліції видно, що запропонований хабар становив 4000 гривень.

Нагадаємо, 10 вересня на Звягельщині нетверезий водій запропонував поліцейським хабар, щоб уникнути відповідальності.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: хабар п'яний водій нетверезий водій поліцейські підкуп  
Матеріали по темі